DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WEC

Piquet: Alonso Le Mans-t is meg fogja nyerni

Nelsinho Piquet dolgozott Fernando Alonso csapattársaként a Renault-nál, tehát volt ideje kiismernie a spanyolt. A Formula E brazil bajnoka szerint Alonso Le Mans-ban is sikeres lesz.

Két évet töltött együtt a Renault-nál Alonso és Piquet, a 2008-as és a 2009-es szezont húzták le közösen a francia gárdánál. 2010-ben a spanyol a Ferrarihoz csatlakozott, a brazil pedig a tengerentúlon próbált szerencsét, de igazi sikerre végül a Formula E-ben talált rá, ahol a China Racing színeiben megnyerte a sorozat első szezonját.

Néhányan kételkednek abban, hogy a spanyol klasszis egyszerre két szériában is megállja majd a helyét a 2018-as szezonban, Piquet viszont úgy gondolja, hogy az ilyen hozzáállás teszi naggyá a McLaren pilótáját, hogy egyszerre két sorozatban is elindul: „Alonso egy erős karakter, mindent akar, de nem tudja, hogyan ossza el a dolgokat. A jó versenyzőknek viszont így kell viselkedniük, és ő közéjük tartozik.”

 piquet-alonsorol-2018



A háromszoros F1-es bajnok fia szerint nem kétséges, hogy Alonso a WEC-ben is sikeres lesz: „Több, mint 10 éve volt világbajnok, de még mindig egyike az F1 legnagyobb sztárjainak. A Le Mans-i 24 órást is meg fogja nyerni, mivel változtattak a dátumon, hogy Fujiban is vezethessen, és ezzel élni is fog. Én is ugyanezt tenném a helyében.”

„Tisztelem a lelkesedését, elindult már Indianapolisban, Daytonában, és Le Mans-ban is fog, és ezt mindet nem a hírnév miatt csinálja, hanem azért, mert imád versenyezni” - folytatta a brazil Alonso méltatását.

Piquet egy példával zárta gondolatait Alonso intelligenciájával kapcsolatban: „Nagyon intelligens is, ami abból is látszik, hogyan váltogatja a sisakjait a versenyeken - ez reklám, hogy még több replikát el lehessen adni belőlük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: