DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WEC

Nyílt levelet írt Alonsónak a Toyota elnöke

Nagyon örülnek a japánok annak, hogy a kétszeres F1-es pilóta is csatlakozott a csapatukhoz - Akio Toyoda is megköszönte ezt a spanyolnak és biztatta csapatát a szezon előtt.

Nagy az öröm a Toyotánál amiatt, hogy a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso az ő WEC-csapatukat fogja erősíteni a sorozat szperszezonjában és velük indul a Le Mans-i 24 órási viadalon is - ezúttal Akio Toyoda, a Toyota világszintű elnöke írt nyílt levelet a spanyol pilótának és a csapatnak.

“Egy LMP1-es autót akarok vezetni… Le Mans-ban akarok versenyezni…Győzni akarok… ezek Fernando Alonso szavai. Kedves Fernando Alonso, szeretném megköszönni, hogy a Toyotát választotta partnerül ahhoz, hogy valóra váltsa álmát Le Mans-ról. Elmondhatatlanul lelkesítő, hogy Fernando – aki számtalan versenyt megnyert, és aki olyan dolgokat tapasztalt meg, amit egyetlen más csapattagunk sem – most a TOYOTA GAZOO Racing színeiben lép pályára. 

Toyota_Gazoo_Racing_Fernando_Alonso



Hiszem, hogy csapatunkat Fernandóval megerősítve még jobb autókat alkothatunk majd. Már nagyon várom, hogy lássam, milyen eredményt ér el a TOYOTA GAZOO Racing, amikor pilótáink és csapatunk minden tagja felhasználja azt a tapasztalatot, amit eddig szereztek a hosszútávú-versenyzés világában, és mindez Fernando tudásával is kiegészül majd. Ez a lehetőség az egész csapatot izgalomban tartja. A WEC versenysorozat – és persze a kemény Le Mans-i 24 órás futam – során a TOYOTA GAZOO Racing mindent megtesz majd, hogy Fernandóval megerősödve a lehető legtöbb pontot gyűjtse be a bajnokságban. Végső célunk, hogy egyre jobb autókat kínálhassunk vásárlóinknak.

Szeretném, ha olyan közösséggé formálódhatnánk, amelynek minden közös szívdobbanása ezt a célt szolgálja. Üdvözöljük tehát Fernandót, aki Sebastiennel, Kazukival, Mike-kal, Kamuival és Joséval most egy olyan hatosfogat tagjává vált, amelynek segítségével a TOYOTA GAZOO Racing még hatékonyabban törhet céljaink felé. Remélem, hogy idén is mindenki teljes erőbedobással támogatja majd a TOYOTA GAZOO Racing munkáját. Köszönöm” – fogalmaz nyílt levelében Akio Toyoda.

Alonso egyébként már tesztelte is az új Toyotát, amelyről nagyon lelkesen beszélt - ez a nyilatkozata ide kattintva olvasható!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: