DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WEC

Kristensen csodálja Alonso sokszínűségét

Fernando Alonso egyre több szériába kóstol bele: túl van már egy Indy 500-on és egy Daytonai 24 órás versenyen is. A Le Mans legendája elmondta, kikre emlékezteti őt Alonso mentalitása.

A kétszeres világbajnok már nem kevés ideje hangoztatja, hogy szeretné elhódítani a motorsport „tripla koronáját”. Idén még inkább közel kerülhet céljához, mivel biztosan ott lesz a Toyota gyári színeiben a Le Mans-i 24 órás versenyen. Ha meg tudná nyerni ezt a viadalt a japánokkal, akkor már csak az Indy 500-as győzelem hiányozna neki, mivel az F1-es Monacói Nagydíjat már korábban megnyerte (első alkalommal 2006-ban a Renault színeiben).

Tom Kristensent lenyűgözi Alonso mentalitása: „Csodálom Fernando versenyzéshez való hozzáállását. Szenvedéllyel viszonyul a motorsportokhoz, és ez nem csak az F1-es karrierjére igaz. Indianapolisban és Daytonában már elindult, és most már Le Mans-ra készülhet. Beszéltem vele néhányszor az évek alatt, és mindig nagy érdeklődést mutatott az esemény iránt. Amikor meglátta a prototípusainkat, egyenesen el volt bűvölve tőlük.”

 kristensen-alonsorol-2018



A dán pilóta szerint nagyon jót tett Alonsónak, hogy részt vehetett a Daytonai 24 órás versenyen, ahol megtapasztalhatott egy-egy szeletet az éjszakai futamokból is: „Ez a kihívás abszolút kellett neki. Amikor az ember elkapja a ritmust, és az autó is jól teljesít, annál nincs jobb érzés.”

„Én már túlléptem az 50-et, úgyhogy most már könnyedén elsétálhatok, és otthonról követhetem az eseményeket. Ez alól az idei év sem lesz kivétel” – folytatta a kilencszeres Le Mans-i győztes a visszatérési esélyeivel.

Kristensent Alonso a következő pilótákra emlékezteti: „Ilyen fajta sokoldalúságot akkor láttam, amikor gyermekkoromban Mario Andrettit és Jacky Ickx-et figyelhettem. Aztán találkoztam másokkal is, akik ellen versenyeztem több kategóriában is. Ezek a dolgok mutatják meg a versenyzés igazi szellemét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: