DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Alonso 50 százalék esélyt ad a Le Mans-i indulásra

A hétvégén Daytonában szereplő spanyol F1-es egyelőre nem tudja megmondani, hogy már idén bemutatkozhat-e a világ legismertebb 24 órás versenyén, ehhez ugyanis még sok mindennek össze kell állnia.

Fernando Alonso már egy ideje kitűzte célul maga elé a tripla korona megszerzését, azaz a monacói Formula-1-es futam, az Indy 500 és a Le Mans-i 24 órás megnyerését – az autósport történetében eddig csak Graham Hillnek sikerült mindhárom legendás versenyen diadalmaskodnia. A kétszeres F1-es világbajnok tavaly Indianapolisban állt rajthoz, s még vezetett is, mielőtt a Honda erőforrása felmondta a szolgálatot, idén pedig Le Mans-ban szeretne elindulni, s a hírek szerint az egyetlen gyári LMP1-es csapat, a Toyota hajlandó is lenne ülést biztosítani számára.

alonso-daytona-mclaren-1



A júniusi viadal felé vezető út egyik fontos lépcsőfoka lehet a most hétvégi Daytonai 24 órás, amelyen Alonso megejti sportautós debütálását, egyúttal a hosszútávú versenyzés világába is belekóstol. A spanyol pilóta egy másodpercen belüli lemaradással a 13. helyre kvalifikált a ma este 20:40-kor kezdődő versenyre, amely előtt a Le Mans-i indulásról is beszélt a sajtó képviselőinek:

„Nem titok, hogy egyszer szeretnék rajthoz állni Le Mans-ban a jövőben. Hogy ez már idén megtörténik-e vagy sem, abban még mindig nem vagyok száz százalékig biztos” – fogalmazott Alonso, akinek szavait a ThisisF1.com szakportál idézi. „Megtörténhet, igen, de 50-50 százalékot adok most neki. Rengeteg dolognak kell összeállnia ahhoz, hogy sikerüljön, és igyekszünk mindent meg is tenni ennek érdekében. Remélhetőleg igen lesz a válasz, de ezt mindannyian egyszerre fogjuk megtudni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: