DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

„Elképesztő élmény vezetni egy ilyen autót”

Nagyon élvezte élete első LMP1-es tesztjét a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso, akinek vasárnapi munkájáról a spanyolnak lehetőséget adó Toyota technikai igazgatója is elégedetten beszélt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, Fernando Alonso a WEC vasárnapi újonctesztjén megtette első köreit egy LMP1-es autó volánjánál, miután a Toyota neki is lehetőséget adott. Sőt, a spanyol Formula-1-es pilóta nem is aprózta el, hiszen rögtön 113 körig jutott – a Le Mans-i 24 óráson való részvételt tervező kétszeres világbajnok fülig érő szájjal nyilatkozott a nap végén:

„Nagyszerű nap volt. Egy LMP1-es autóba beülni mindig jó érzés a versenyzőknek, hiszen elképesztő élmény vezetni ezeket a gépeket. Nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak egy etap során, ami pozitív. Már nagyon régóta szerettem volna kipróbálni egy ilyen autót, és ez ma végre sikerült, szóval boldog vagyok.”

A Toyota LMP1-es projektjének technikai igazgatója, Pascal Vasselon elégedett volt Alonsóval: „Nagyon jó és fegyelmezett munkát végzett. Nem pörgött meg, nem ment le a pályáról, nem okozott sérülést az autón, ami az elsődleges cél, amikor először ülsz ilyen autóba. Szóval összességében jó volt vele a munka. Miután megismerkedett a géppel, délután gumit tesztelt, kiegészítve azt a munkát, amit Mike Conway végzett a másik autón. 100 körnél is többet tett meg, szóval túlteljesített egy F1-es hétvégét is.”

„Nem mentünk alacsony üzemanyagszinttel, nem futottunk időmérős szimulációt. Itt most nem lehetett semmit megnyerni ezzel. Egész nap telitankkal köröztünk, és igyekeztünk a lehető legtöbbet dolgozni. Szerintem élvezte, de erről őt kellene megkérdezni! Nagyon sok időt töltött a mérnökökkel, szeretné megérteni a rendszert” – idézi a toyotás szakember szavait a Crash.net weboldal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: