DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Szívesen látná Le Mans-ban Alonsót a Toyota

Nem sokkal azután, hogy a McLaren vezetője úgy nyilatkozott, hogy elengedné a legendás 24 órásra a spanyolt, most az egyetlen LMP1-es gyártó érdeklődését fejezte ki a kétszeres F1-es vb-győztes iránt.

Azok után, hogy a McLaren pénteken bejelentette, hogy a jövő évtől a Renault erőforrásait használják a Formula-1-ben, Zak Brown szerint már csak idő kérdése, hogy megállapodjanak Fernando Alonsóval a szerződéshosszabbításról. A wokingiak vezérigazgatója odáig ment, hogy akár még a Le Mans-i 24 órásra is elengedné a spanyol klasszist, amennyiben az nem ütközik az F1-es teendőivel (éppen utóbbi miatt fogalmazott úgy a pilóta, hogy jövőre aligha áll rajthoz a Monacói Nagydíjjal egy hétvégén megrendezendő Indy500-on, ami a tripla korona harmadik tagja).

alonso-mclaren-szingapur-2017-2



Nos, a hosszútávú-világbajnokság mezőnyében jövőre már csak egyetlen LMP1-es gyártó marad – ha egyáltalán a Toyota nem dönt úgy a Porsche néhány héttel korábbi bejelentése után, hogy ők is kiszállnak a sorozatból. Viszont a japán alakulat csapatigazgatója, Rob Leupen szavai alapján nyitottak lennének Alonso szerepeltetésére, amennyiben maradnak az indulók között.

„Mindig is érdekünk, hogy tárgyaljunk a legjobb pilótákkal, és Pascal (Vasselon, a Toyota Motorsport technikai igazgatója – a szerk.) jó kapcsolatot ápol Fernandóval abból az időkből, amikor még a Michelinnel volt jelen az F1-ben. De ennél többet nem mondhatunk most, mert túl sok még a nyitott kérdés” – nyilatkozta Leupen a Motorsport.com hasábjain.

Hozzá kell tenni: ha marad is a Toyota a WEC LMP1-es kategóriájában, elmondásuk szerint akkor sem valószínű, hogy három autót indítanának Le Mans-ban, így amennyiben Alonso valóban lehetőséget kapna tőlük, ez alighanem a hat állandó pilótájuk egyikének rovására történne meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: