DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WEC

Egy gyönyörű versenyzői párbeszéd

Az autósport rajongói rengeteg szép pillanatot találhatnak szeretett sportágukban: mindenképpen ezek közé tartozik, amikor a versenyzők a legemberibb oldalukat mutatják ki egymás felé.

Az idei Le Mans-i 24 órás futam első súlyos balesetét Matthieu Vaxiviere okozta, aki autóját a Mulsanne-sikán előtt ráhúzta Pierre Kafferre, aminek következtében a Risi Competizione #82-es autója a falnak csapódott, és azonnal kiesett a versenyből. A francia pilótát rengeteg kritika érte a „hagyományos” és a közösségi médiában is a baleset után, nem csoda hát, hogy reagálni szeretett volna, ezekre, és nem sokkal az esetet követően nyilvánosan elnézést kért a történtekért. Csakhogy ez kevésnek bizonyult, így Vaxiviere ismét bejelentkezett a közösségi médiában a balesettel kapcsolatban:

„A különböző posztok után, melyeket Le Mans-i balesetemet követően olvastam az interneten, alázattal kell fordulnom a motorsport nagy családja és a rajongóim felé. Mindenekelőtt újra elnézést kell kérnem Pierre Kaffertől és a Risi Competizione csapatától, amit már személyesen is megtettem a versenyt követően. Tudom, hogy hibáztam, amit nagyon sajnálok, és hogy őszinte legyek, amikor megelőztem Pierre-t, tényleg azt gondoltam, hogy már a Ferrari előtt vagyok, ezért tértem vissza az ideális nyomvonalra. Elszámoltam magam, és mindenkit biztosíthatok, hogy nem szándékosan történt a dolog.”

„Megértem a csapat és a szurkoló számára okozott hatalmas csalódást, és szívem mélyéről elnézést kérek. Amikor megláttam a videót, a legelső gondolatom az volt, hogy hírt kapjak Pierre állapotáról, aki szerencsére rendben van, most ez a legfontosabb. Tanultam ebből a hibából, most pedig igyekszem továbblépni a csapatommal együtt. Természetesen nagy baj, hogy ilyen balesetek megtörténnek, de szerencsére nem én vagyok az egyetlen, akivel előfordult. A célom az, hogy soha ne történjen meg többet.”

 

A versenyző őszinte szavaira a baleset másik érintettje, Pierre Kaffer is reagált a Twitteren: „Köszönöm, Matthieu, már írtam, hogy elfogadom a bocsánatkérésedet. A kávét te állod majd!” – írta egy smiley kíséretében, egészen példás módon kezelve saját hibáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: