DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

A Porschénél el sem akarták hinni, ami történt

Az egyik autó a pokolból a mennybe, a másik viszont a mennyből a pokolba jutott a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Idén sem maradt el a dráma Le Mans-ban, több LMP1-es egység is megjárta a mennyet és a poklot is - végül a #2-es Porsche nyerte meg a legendás futamot, ami kárpótolta a gyártót azért, ami az #1-es autóval történt. Hiába vezettek ugyanis nagyjából tíz órán keresztül Lottererék, a technika felmondta a szolgálatot.

"Nagyon konzervatívan vezettünk, de egyszer csak eltűnt az olajnyomás. Nehéz így feladni egy futamot, de ez Le Mans. Ez rendkívül szomorú, alig akartuk elhinni, hogy ez történt. Pedig megpróbáltam csak az elektromos üzemmódban visszahozni az autót a bokszba" - mesélte Lotterer, akinek végül a Mulsanne-ban félre kellett állnia az autóval, nem jutott el a bokszig.

lemans-porsche-1



Csapattársa, Neel Jani szerint nagyon megterhelőek voltak az események mentálisan, egyébként is lassan haladtak a nagy előny miatt, amely a kelleténél több gondolatot is előhozott bennük. "Tavaly szerencsénk volt a Toyota kiállása miatt, de ez az év nem az az év volt" - tette hozzá Jani.

A győztes #2-es Porsche egyik pilótája, Earl Bamber szerint nagyon nehezen tudták elhinni, hogy mi történt a gyártó másik autójával és az óriási hajrá mellett iszonyatosan figyeltek arra, hogy minden rendben legyen. "Rengeteg esemény volt a versenyen, hihetetlen. Sok kosz és törmelék volt a pályán, rendkívül nehéz volt figyelni az autóra, például elkerülni a defektet. Minden apró, furcsa zajra nagyon figyeltem, ami az autóból jöhetett, de úgy tűnt, hogy minden rendben..." - nyilatkozta a kieső #1-es másik versenyzője, Nick Tandy.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: