DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WEC

LM24 5. óra: Toyota-tempó, Porsche-dráma

Egy Porsche elszállt, a másik viszont üldözi az éllovas autót - megvolt a verseny második nagyobb balesete és sok kisebb dráma. Izgalmasan alakul a 85. Le Mans-i 24 órás verseny!

ÉLŐ szöveges közvetítés 24 órán át itt!

Az öt gyári LMP2-es egyike a verseny negyedik órájában elveszítette az esélyét a győzelemre: a Porsche #2-es autójában ugyanis meghibásodott a hajtás, és ezzel több mint egy órát veszítve a mezőny végére estek vissza – ezzel ők kiszálltak a küzdelemből, bár ha nem lesznek újabb gondjaik, a P2-esek élmezőnyét még megelőzhetik. A versenyt a #7-es Toyota vezeti az #1-es Porsche előtt, akik egy kiállásnál keveredtek a #8-as autó elé, majd a lassú zónák nekik kedveztek jobban. Az autókban jelenleg Sarrazin, Lotterer és Nakajima, ők váltották a Kobayashi, Tandy, Davidson hármast.

Az LMP2-t egyelőre a Rebellion uralja, a #13-as autó egy apró hiba ellenére is vezet a testvérautó előtt, majd jön a #24-es Manor és a #37-es Jackie Chan ebben a pillanatban. Az Orecákon kívül senki nem rúg labdába ebben a kategóriában, amely egyébként számos kisebb-nagyobb drámát hozott, a 25 autóból egy kiesett, s hat másiknak voltak kisebb nagyobb problémái.

A Pro-kategóriában az elmúlt órák nagy vesztese az Aston Martin #95-öse, mely defektet kapott, meg is sérült a karosszériája, így csak a mezőny hátsó részében halad jelenleg. A testvérautó és a #66-os Ford, mely a többiekétől eltérő ütemben csinálja kiállásait, egymásnak adogatja az első helyet a tankolások számától függően. A Ferrarinak és a Corvette-nek is van legalább egy erős egysége, mely még meccsben van a többiekkel, a Porschék viszont egyaránt incidensekbe keveredtek, így e pillanatban csak a 8. és a 12. helyen állnak a 13 autóból.

Az amatőrök közt a #98-as Aston Martin vezet, melynek az elmúlt két évben egyaránt győzelmi esélyei voltak Paul Dalla Lana baleseteiig – sőt 2015-ben az utolsó órában dobta el a biztos elsőséget a kanadai úrvezető. Második a JMW #84-es Ferrarija, s még öt másik autó is körön belül van. A pole-ból induló art car, az #50-es Larbre Corvette szenved, már a legjobb tízben sincs a kategóriát tekintve.

Továbbra is három autó adta fel a versenyt, 57-en még futnak, amikor 19 óra van hátra a 85. Le Mans-i 24 órás futamból.

ÉLŐ szöveges közvetítés 24 órán át itt!

FRISSÍTVE: Percekkel egész után nagy baleset történt a Mulsanne-sikánnál, a #82-es Risi Ferrari (Fisichelláék autója) egy P2-essel ütközve a falnak csapódott. Ez az autó aligha megy tovább az első képek alapján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: