DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WEC

Barrichello újra átéli az F1 hangulatát

Rubens Barrichello, az egykori F1-es pilóta most hétvégén Le Mans-ban próbál szerencsét az LMP2-es kategóriában. A brazil elmondta eddigi tapasztalatait és az elvárásairól is beszélt a futam kapcsán.

A veterán pilóta összességében a 23., saját kategóriájában pedig a 17. helyre kvalifikálta magát csapatával. Barrichello idén először tapasztalhatja meg, milyen a 24 órás atmoszférája, és azt is elmondta, mire emlékezteti Le Mans hangulata.

A brazilnak kifejezetten tetszenek az eddigi tapasztalatai: „Le Mans az Le Mans, és itt úgy érzem, mintha F1-es versenyző lennék, amikor kimegyek a paddockba, és ennyi ember vesz engem körül. Imádom ezt. Szeretek itt lenni a barátaimmal, és valami olyat csinálni, amit jól tudok.”

 barrichello-le-mans-2017



Barrichello csapatával sem elégedetlen, bár szerinte a kategória legjobbját nem lesz egyszerű legyőzni: „Úgy tűnik az Oreca fantasztikus munkát végzett. De nem mondanám, hogy a Dallarával nagyon hátul lennénk. Nem tudom, hogy fog nekik menni a verseny középső szakasza. De ha tartják a tempót, nehéz lesz őket elkapni.”

„Egy kicsivel nagyobb leszorítóerővel mentünk, de nem annyira, mint a többiek. Még dönteni fogunk a későbbiekben, hogyan fogunk menni a versenyen. Talán nem így leszünk a leginkább versenyképesek, de én még mindig annak érzem magam, és a legjobbamat szeretném nyújtani” - folytatta a beállítások ecsetelésével a veterán pilóta.

„A 24 óra egy más történet, mint az eddigiek - és itt bármi megtörténhet” - zárta gondolatait a brazil.

A versenyt élőben az alábbi linken követhetitek: https://formula.hu/live-cikk/2017/06/17/le-mans-elo-ben-24-oran-at

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: