DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

Remek kép - Senna, Prost és Piquet egy kötelékben

Alighanem az idei Le Mans-i 24 órás egyik legnagyobb sztorija, hogy egy istálló kötelékében versenyez a minél jobb eredményért Senna, Prost és Piquet – és mindezt 2017-ben. Megállt az idő Franciaországban.

A Rebellionnál alakult ki ez a furcsa helyzet, hogy Bruno Senna, Nicolas Prost és Nelson Piquet Jr. egy istállóhoz került. Igaz, nem teljesen egy csapatban versenyeznek, mert amíg Bruno Senna és Nicolas Prost (Julien Canallal együtt) a 13-as számú, addig Nelson Piquet a 31-es számú Rebelliont terelgeti majd David Heinemeier Hanssonnal és Mathias Bechével karöltve.

Senna, Prost, Mansell és Piquet egy képen 1986-ban, Portugáliában


Ezen a sporttörténelmi fényképen 1986-ban az egymást egyébként különösen nem kedvelő kvartett már összeült néhány közös fénykép erejéig. A dolog apropója volt, hogy ’86-ban a világbajnokság hajrájában még négyen is esélyesek voltak a bajnoki címre, Nigel Mansell, Nelson Piquet, Alain Prost és Ayrton Senna.

Senna, Prost és Piquet egy célért harcolnak

Végül a harmadik helyen álló Prostnak jött ki a legjobban az utolsó két-három nagydíj és behúzta élete második világbajnoki címét, pedig nagyon Mansellnek állt a zászló az ausztrál versenyen elszenvedett defektjéig. Ez a két Rebellion-összeállítás ezeket az időket idézi. A nagy elődök egymás ellen, ők pedig nagyrészt egymásért fognak küzdeni Le Mans-ban. A Rebellion az LMP2-es kategória győzelmének egyik komoly esélyese.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: