DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WEC

Messze van a Toyotától a Porsche Le Mans-ban

Ugyan a Porsche más programot futott, mint a rivális, a tempót tekintve lenyűgöző volt a tesztnapon a Toyota - az utolsó napokban nehéz dolga lesz a tavalyi győztesnek, ha fel akar zárkózni.

A múlt heti tesztnapot simán besöpörte a Toyota Le Mans-ban, a legendás 24 órás futam előtti gyakorláson bő három másodperccel bizonyultak gyorsabbnak a japánok az egyetlen rivális Porsche autóinál és kisajátították az első három helyezést. Bár a Porsche más programot végzett, nyugodt semmiképp sem lehet a csapat.

"Változékony tesztnapunk volt és inkább a versenybeállításokon dolgoztunk az időmérős szimulációk helyett. Habár nem tudtunk annyi kört megtenni, amennyit akartunk, így is sokat tanultunk a gumiválasztásról és a gumikezelésről" - nyilatkozta Andreas Seidl, a Porsche csapatvezetője.

toyota-7-le-mans-test



A csapat nem csak a sebességgel, de a megbízhatósággal is bajlódott és egyelőre mindenképpen hátrányban van a Toyotával szemben - a japánok egyébként is extra munkát igyekeznek végezni a tavalyi szívszaggató, drámai körülmények között elbukott győzelem után.

"A Toyota sebessége lenyűgöző volt, ezzel mi nem tudtunk mit kezdeni. Elemezzük az adatokat, levonjuk a következtetéseket és azon dolgozunk, hogy javítsuk az autónk teljesítményét" - mondta erről Seidl.

A Toyota legjobb idejét Kamui Kobayashi futotta, amellyel 1,3 másodpercet vert Neel Jani 2015-ös pole-pozíciót érő körére, egyben pályacsúcsára - szerinte azonban maradt még ebben. "Egyáltalán nem volt brilliáns a kör, elég nagy volt a forgalom, egy fél másodpercet elvesztettem emiatt, ami végül is elég pozitív számunkra. Biztató az is, hogy ez még a gyakorlás elején volt, a pálya javulni fog, úgyhogy jöhetnek még jobb idők is" - nyilatkozta a japán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: