DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

A legérdekesebb csapat Le Mans-ban

Rendkívül ígéretesnek tűnik a 2017-es Le Mans-i 24 órás autóverseny, amit alig másfél hét múlva rendeznek a legendás aszfaltcsíkon. Az egyik legérdekesebb formációban két volt F1-es pilótát és igen magas átlagéletkort találunk.

Rubens Barrichello pályafutása eddig is bővelkedett eseményekben, most Le Mans-ban debütál a volt Formula-1-es versenyző. A brazil pilóta 323 versenyen vett részt az F1-ben, közel 20 éves pályafutása során 11 győzelmet aratott. Rubens 2011 végén vonult vissza az F1-től, de azóta sem pihen.

Indult az IndyCarban, a brazil Stock Car szériában és a daytonai 24 óráson is. 45 évesen megtalálta őt az új kihívás, a Le Mans-i 24 órás futamon áll rajthoz, méghozzá nem is akármilyen csapatban. Az LMP2-es kategóriában egy holland formáció (Racing Team Nederland) harmadik tagja lesz a veterán (60 éves) Jan Lammers és Frits van Eerd oldalán, aki amatőrként indul.

Lammers mellett Barrichello nagyon fiatalnak számít


„Nagyon régóta nézem a TV-ben ezt a versenyt. Tény, hogy versenyeztem már Monacóban, megvolt már Indianapolis is, szerintem Le Mans olyasvalami, amiben fontos részt vennem, hogy kiteljesedjen a pályafutásom. A 24 órás mindig is az érdeklődési körömben volt pilótaként. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, véleményem szerint jól teljesíthetünk” – nyilatkozta Rubens Barrichello.

Barrichello szenvedélye a versenyzés iránt változatlanul intenzív. „Amikor a Formula-1-ben versenyeztem, azt mondták nekem az emberek 19 éves pályafutásom végén, hogy annyi mindent csináltam már, le kéne állnom. De majd akkor hagyom abba, ha már nem szeretek vezetni. Jelenleg ugyanis azt csinálom, amit szeretek” – tette hozzá a népszerű brazil pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: