DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Alonsónak nincs hely a Le Mans-ban 2018-ra

Fernando Alonso a McLaren sikertelensége miatt egyre inkább kacsingat más sorozatok felé, a WEC-ben azonban a következő évben nem lenne hely számára a legnagyobb csapatoknál az LMP1-es kategóriában.

Fernando Alonso Indy 500-as szereplése is mutatja, kipróbálná magát más kategóriákban az F1-en kívül. A spanyol egy egész napos tesztet teljesített a legendás amerikai aszfaltcsíkon, és elképzelhető, hogy jövőre már teljes szezont is futhat a sorozatban, ha a McLaren tovább folytatja idei pocsék szezonját.

A kétszeres világbajnok lehetőségei némileg megcsappantak, mivel a WEC két legnagyobb gyártója, a Porsche és a Toyota is tagadta, hogy lenne hely Alonso számára a 2018-as esztendőre. A spanyolnak marad az F1 és az Indycar választható opcióként.

 alonso-le-mans-2018



Andreas Seidl, a Porsche vezetője nem tartja valószínűnek Alonso érkezését: „Jelenleg ő nem opció most a részünkről, csak két autónk van, és ez a következő évben is így fog maradni. Elégedettek vagyunk a hat versenyzőnkkel, akik most nálunk mennek, tehát nincs szabad ülésünk.”

„Egyszerűbb lett volna 2015-ben egy harmadik autóval. Felmerült ötletként, de végül nem lett belőle semmi. Jelenleg is úgy néz ki, hogy ez nem fog megvalósulni” - mondta a német gyártó főnöke.

Hasonlóan vélekedik a Toyota első embere, Rob Leupen is: „Kiegyensúlyozottnak kell maradnunk csapaton belül. Jelenleg nem elsődleges célunk, hogy nagy nevet igazoljunk. Most ez egyáltalán nem fontos. Természetesen örömmel vennénk, ha közeledne a Toyotához, de ő nem szerepel a terveink között.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: