DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WEC

Amikor a többszörös Le Mans-győztes is tanul

Nem olyan egyszerű átállni az Audiról a nagyon más erőforrást használó Porsche vezetésére, még egy háromszoros Le Mans-győztes világbajnoknak sem - Andre Lotterer beszélt erről.

A Le Mans-ban háromszor is nyerő, 2012-ben hosszútávú-világbajnoki címet nyerő Andre Lotterer az Audi tavalyi kiszállása után igazolt a Porschéhez 2017-re, de saját bevallása szerint továbbra is csak tanulja az ehhez szükséges vezetési stílust - egyelőre nem érzi teljesen magáénak a 919-est.

"Nagyon másképp kell vezetni ezt a szörnyeteget" - mondta a témáról a német, aki az #1-es Porschén osztozik Neel Janival és Nick Tandyvel. "Teljesen más vezetési stílust igényel és egyelőre csak tanulom ezt még, nem értem a folyamat végére."

porsche-lotterer



Az Audi és a Porsche motorjai teljesen más felépítésűek, máshogy alakulnak a nyomatékgörbék és a hibrid rendszer is másképp működik. "Az Audi erősebb és nyomatékosabb volt a dízelmotor és a hat MJ-t teljesítő rendszer miatt, szóval sokkal inkább forgatni kellett. Erre most nincs szükség, mert itt sokkal nagyobb a benzinmotoron kívül. Vannak más eltérések is, de a lényeg ez" - magyarázta Lotterer.

A silversone-i szezonnyitón az #1-es Porsche a dobogó alsó fokára állhatott fel, de a most hétvégi spái fordulón már jobb eredményben bízik a csapat. "Kezdetnek jó volt, hiszen odaértünk a dobogóra, de a harmadik hellyel nem lehetünk elégedettek, hiszen mindig nyerni akarunk" - mondta erről Lotterer.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: