DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Nem csak Alonso álmodik Le Mans-ról

A spanyol pilóta egyelőre csak az Indy 500-ra koncentrál F1-es teendői mellett, ám már a legendás 24 órás versenyt is célba vette - sorra követik egymást társai hasonló szándékuk kifejezésében.

Fernando Alonso nem csak egyszeri kalandnak tekinti a május végi Indy 500-at, hiszen ha otthon érzi magát a Brickyardon, a jövőben is szívesen indulna a versenyen, sőt, legvégső célja mi más, mint a győzelem. Ezzel egy lépéssel közelebb kerülne az úgynevezett hármas koronához, mely kollekció a Le Mans-ban aratott sikerrel válna teljessé.

A spanyol már évekkel ezelőtt kifejezte szimpátiáját a franciaországi megmérettetés felé, nemrég pedig Kevin Magnussen is érdeklődni kezdett az egynapos verseny iránt. Úgy tűnik, a Haas versenyzőinek körében igencsak népszerű a viadal, hiszen most Romain Grosjean is bejelentette, hogy szívesen elindulna Le Mans-ban – azaz versenyképesebb konstrukcióval, hiszen 2010-ben egyszer már nekivágott a távnak, a Ford GT1-gyel. A pilóta akkor egységével 171 kör után feladta a küzdelmet.



„A Le Mans-i 24 órás az a verseny, melyet mindenképp meg szeretnék nyerni, mielőtt visszavonulok. Már egyszer indultam ott, 2010-ben, és szerelembe estem vele” – nyilatkozta Grosjean, aki nem adná fel másért a Forma-1-et. „Szerintem lesz időm erre a karrierem után, nem sietek sehová. Mi képviseljük az autósport csúcsát, különösen ezekkel a technikákkal. Meglepett, amikor (Alonso) azt mondta, hogy kihagyja Monacót, és inkább máshol fog versenyezni.”

„Hogy mi ennek az üzenete? Nem tudom. Ha neki lennék, és 100%-osan érezném magam, nem mondanám azt a csapatomnak, hogy ’oké srácok, nagyon szeretnék elindulni a Monte Carlo-ralin’ – ez nem ütközik semmivel, úgyhogy ez nem jó példa. Csak azt akarom ezzel mondani, hogy ha elkötelezett vagyok, akkor nem csinálnék mást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: