DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WEC

Alonsónak nincs hely a Porschénál!

A Porsche nem ad neki helyet, a Toyotához pedig jelen helyzetében egyszerűen nem mehet – úgy tűnik, hogy a három korona közül a harmadik hajszolásával egy ideig várnia kell még a spanyolnak.

Az elmúlt hét legnagyobb szenzációját kétségkívül Fernando Alonso keltette azzal, hogy bejelentette, rajthoz áll az idei Indy 500-on, régóta dédelgetett nagy tervének részeként: megszerezni a motorsport „három koronáját”, ami mindeddig csak egy embernek sikerült Graham Hill személyében. A Monacói Nagydíj már rég megvan, Indianapolist idén célba vette, a harmadik korona pedig a Le Mans-i 24 órásé, mellyel Alonso szintén régóta kacérkodik.

A sajtó még a múlt héten szellőztette meg, hogy Alonso már a következő évben rajthoz állhatna a legendás 24 órás futamon, méghozzá a Porschével, sőt, egyesek már valamiféle előzetes megállapodást is vizionáltak ezzel kapcsolatban – ez már csak azért is kézenfekvő lenne, mert két éve Nico Hülkeberg szintén aktív F1-esként épp a német gyár autójával nyerte meg a 24 órást, sőt a szintén a tripla koronára hajtó Juan Pablo Montoyát tavaly szintén velük hozták kapcsolatba.

alonso-webber



Csakhogy ezeket a feltételezéseket alapjaiban szertefoszlatta az Auto Bildnek adott nyilatkozatában Andreas Seidl: „Hat olyan versenyzőnk van, akikkel elégedettek vagyunk, és akikkel hosszú távon tervezünk. Alonso érdekes versenyző, és két évvel ezelőtt összehozhattunk volna valamit együtt” – utalt Seildl a Hülkenberg-féle harmadik autóra. „Most viszont nincs harmadik prototípusunk, és nem tervezzük, hogy ezen változtatunk majd.

Ha az így van, az viszont megakadályozhatja Alonso Le Mans-i terveit egészen addig, amíg egy Honda-motoros autóval versenyez, hiszen a Porschén kívül csak a Toyotának van gyári LMP1-ese (nekik ráadásul van harmadik autójuk is), de abban biztosak lehetünk, hogy a Honda egy Alonso-Toyota-összeborulást semmilyen körülmények között nem engedélyezne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: