DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WEC

WEC: Megrémítette a Toyotát a Porsche

Ugyan megnyerte a silverstone-i hatórás futamot a japán gyártó, de sokkal kisebb különbséggel, mint várta - a Le Mans-ra készülő Porsche meglepően gyors volt az év első versenyén.

Fordulatos, izgalmas versenyt hozott a WEC nyitófutama Silverstone-ban, amelyet csak a végén végrehajtott előzéssel tudott behúzni a Toyota #8-as autója Sebastien Buemivel, Anthony Davidsonnal és Kazuki Nakajimával. A japán gyártó a sikerrel termsézetesen elégedett, azt viszont kicsit aggasztónak találja, hogy ennyire meg kell harcolni érte, hiszen a Porsche már Le Mans-ra készül és az arra való aerodinamikai csomaggal érkezett Silverstone-ba, ami itt nyilvánvalóan hátrányt jelentett számára.

"Ez valamelyest megijeszt bennünket, mert arra számítottunk, hogy sokkal gyorsabbak leszünk" - mondta erről az utolsó, mindent eldöntő előzést megcsináló Sebastien Buemi. "Dolgoznunk kell, mert sokkal gyorsabbak voltak nálunk a bokszkiállásoknál. Amíg megvan a tempóelőny, addig nincs gond, de javulnunk kell tankolásban és gumicserében."

 porsche-lmp1



A #2-es Porsche valóban végig nyomás alatt tartotta a #7-es autót már korábban elveszítő Toyotát és bár a végén Buemiék nyertek, Brendon Hartley-ék elégedettek lehetnek az eredménnyel. "Jó, a végén az autó gyors volt és a végső etapon frissebb abroncsokon voltunk kint, szóval tudtuk, hogy előnyben leszünk majd" - tette hozzá Buemi.

Hogy mennyire meglepő volt a Porsche sebessége, azt jól mutatja a németek értékelése is: Andreas Seidl csapatfőnök szerint ezzel az aerodinamikai csomaggal Silverstone-ban így menni olyan, mintha megnyerték volna a versenyt. "Elégedettek lehetünk azzal, hogy csak hat másodperccel kaptunk ki, mert nem a megfelelő aerocsomagot hoztuk ide. A Toyota időmérős tempóján kicsit meglepődtem, de mi a versenyre koncentráltunk" - magyarázta Brendon Hartley.

A csapatok most gyorsan költöznek Belgiumba, hiszen három hét múlva már Spában csapnak össze, mielőtt június közepén következik az év versenye Le Mans-ban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: