DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Ennyire érdekli Hülkenberget Le Mans

A Renault F1-es versenyzője 2015-ben első próbálkozásra megnyerte a legendás 24 órás versenyt, most pedig arról beszélt, hogy vissza fog-e térni idén a La Sarthe-pályára.

Aktív versenyzők nagyon ritkán jártak át a közelmúltban Le Mans-ba, többnyire azért, mert a tömött versenynaptár egyszerűen nem tette lehetővé, hogy valaki megfelelően fel tudjon készülni az egynapos viadalra. A Porsche 2015-ben elindított harmadik autójába Earl Bamber és Nick Tandy mellé – akik idén már teljes állásban a csapatnál fognak versenyezni – mégis beültette Nico Hülkenberget, aki csapattársaival együtt első próbálkozásra megszerezte a hosszútávú-versenyzés legfényesebb koronáját.



Tavaly nagy volt a felháborodás amiatt, hogy a német pilóta nem tudja megismételni sikerét, ugyanis éppen a 24 órás hétvégéjére időzítették a debütáló bakui Európa Nagydíjat, idén viszont egy fokkal okosabban jártak el a szervezők, így ismét lett volna lehetősége az indulásra. Ám amikor arról kérdezték Hülkenberget, hogy idén vissza fog-e térni Le Mans-ba, rövid, de annál velősebb választ adott: „Nem” – idézte a Motorsport.com a németet. A Renault új szerzeményének felvetették azt is, hogy azért hagyja-e ki ezt a lehetőséget, mert Pascal Wehrlein is egy F1-en kívüli eseményen sérült meg nemrég, a pilóta azonban cáfolta, hogy ez lenne a háttérben.

„Ennek semmi köze Pascalhoz, vagy ahhoz, ami vele történt, egyszerűen nincs étvágyam ahhoz, hogy idén is elinduljak. Ha egyszer elköteleződsz egy gyártó felé, akkor elköteleződtél. A Force Indiánál nem volt gyártó, így már a kezdettől fogva könnyebb dolgom volt. Szerintem ez lesz a megfelelő út idén. Ott voltam, megcsináltam, és szerencsés módon sikerült is győzelmet aratnom. Egyelőre legyen ez így, a jövőben pedig talán visszatérhetek még” – tette hozzá a német versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: