DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

Kubica készen áll az új kihívásokra

Robert Kubica, az egykori F1-es pilóta a hat évvel ezelőtti balesete után idén ismét úgy érzi, hogy teljes szezont tud futni egy komolyabb világbajnoki sorozatban.

A lengyel pilóta 2011 februárjában szenvedett hatalmas balesetet, amiben annyira megsérült a karja, hogy fel kellett adni a száguldó cirkuszos karrierjét. Kubica idén tud visszatérni egy komolyabb bajnokságba, mégpedig a Hosszútávú Világbajnokságba. Február elején jelentették be, hogy a lengyel a ByKolles csapatát fogja erősíteni 2017-ben.

„Versenyző voltam és vagyok is, aki a múltban profiként dolgozott. Ma már jó formában vagyok, de alkalmazkodnom kell a különféle körülményekhez” - kezdte nyilatkozatát Kubica.

 Kubica-lmp1-bahrein



A lengyel pilóta elmondta, miért csak idén tér vissza egy komolyabb sorozatba: „Az elmúlt években nagyon sok ajánlatot kaptam a versenyzésre, de mindig akartam legalább egy tesztet, mielőtt egy teljes versenyhétvégét végigcsinálok. Tudnom kell, hogy készen állok-e fizikailag, és nem mondhatok igent, ha esélyem van a gyenge szereplésre.”

A ByKolles versenyzője úgy gondolja, hogy most már ismét jó teljesítményre lehet képes: „Tudni akartam, hogy vajon szembenézhetek-e már a nehézségekkel, anélkül, hogy bármilyen problémával küzdenék. Most már valóban késznek érzem magam.”

Kubica már beült egy LMP1-es gépbe, és a következőket tapasztalta: „A bahreini teszt után megnéztem a kormányzási szöget, és azt gondolom, hogy ez nem jelentene problémát. Ma már biztos vagyok benne, hogy 90%-on teljesíthetek. A maradék 10%-ot egyszer csak hozzáépítem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: