DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

Rubens Barrichello rajthoz állhat Le Mans-ban

A tizenegy F1-es futamgyőzelmet számláló brazil pilóta 2017-ben egy LMP2-es autóval vághat neki a legendás futamnak - hosszú és tartalmas pályafutása során először.

Úgy tűnik, hogy 45 éves korában elindulhat a Le Mans-i 24 órás futamon Rubens Barrichello - a tizenegy Formula-1-es futamot megnyerő brazil pilóta a Racing Team Nederlands színeiben vezethet egy Dallara-Gibson LMP2-est 2017-ben. A Ferrari korábbi versenyzője az elmúlt három szezonban Brazíliában, a BSCC küzdelmeiben állt rajthoz.

barrichello-2011



A tervek szerint Le Mans-ban a verseny 1988-as győztesével, Jan Lammersszel, valamint a szupermarket-mágnás Fritz Van Eerddel osztja majd meg autóját Barrichello - utóbbi pilóta egyébként hat futamon is rajthoz áll a Dallarával. Van Eerd és Lammers már több, mint két éve dolgozik a Le Mans-projekten.

"Néztem a listát, hogy ki elérhető és így jött szembe Rubens neve" - mondta az Autosportnak Lammers. "Ismerem őt tizenöt éves kora óta, amikor még egy szót sem beszélt angolul, mert 1989-ben tesztelt a GM Lotus Euroseries csapatomnál. Amikor felvetettem neki az ötletet, lelkesen fogadta" - tette hozzá.

A daytonai 24 órás megmérettetésen idén második helyet szerző Barrichello több versenyen is rajthoz állhat a European Le Mans Seriesben, amikor Van Eerd nem tud ott lenni a futamokon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: