DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WEC

Webber különleges hétvégére készül Bahreinben

A visszavonulását korábban bejelentő ex-F1-es pilóta szerint most veszi fel utoljára a bukósisakot, a hétvégén lezárja pályafutását, amire nagyon büszke - nagy pillanat lesz ez számára.

Októberben bejelentette visszavonulását Mark Webber, az ausztrál pilóta az idény végén szögre akasztja a bukósisakot. A Formula-1-ben kilenc futamgyőzelemig jutó versenyző bajnok lett a Porsche színeiben a hosszútávú világbajnokságon és a konstruktőrők között idén is az élen zárt a német gyártó - a hétvégén, Bahreinben dől el az idei egyéni cím sorsa.

webber-wec-2016



Ez a futam lesz az utolsó Webber pályafutása során, éppen azért nagy pillanatra készül. "Szeretnénk győzelemmel zárni, de az eredménytől függetlenül jó lenne egy sima napot teljesíteni és visszanézni egy nagyon-nagyon hosszú karrierre, amire nagyon büszke is vagyok" - mondta Webber a hétvégi verseny előtt.

"Utoljára veszem fel a sisakot és minden egyéb felszerelést. Elég más lesz ez most, de nem tervezem, hogy ezt még csinálni fogom a jövőben. Természetesen nem lesz ez egy átlagos verseny számomra, úgy megérkezni, hogy ez lesz az utolsó, tényleg nagy pillanat lesz. Alig várom a hétvégét. Sok barátom lesz majd ott a helyszínen Európából és Ausztráliából is, hogy lássák az utolsó futamom" - beszélt az előttünk álló bahreini hétvégéről a 40 éves ausztrál.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: