DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Csatlakozik a Toyota WEC-projektéhez a WTCC-király

A WTCC-ből távozó Jose Maria Lopez nem elégszik meg a Formula-E-s szerepléssel, a Toyota LMP-1-es autójába is beülhet - aláírt a japánokhoz a 2017-es szezonra.

A háromszoros túraautó-világbajnok Jose Maria Lopez már korábban bejelentette, hogy otthagyja a WTCC-t és már be is mutatkozott a Formula-E sorozatban Hong Kongban - a túraautó-vb-n egy futama van még hátra. Az argentin pilóta azonban nem elégszik meg ennyivel, ugyanis az Autosport úgy tudja, hogy aláírt a Toyotához és a hosszútávú világbajnokságon is rajthoz áll 2017-ben.

lopez-wtcc-citroen



A 33 éves versenyző már többször is tesztelt a japán gyártónál, mióta kiderült, hogy váltana és kiszállna a WTCC-ből a 2016-os idény végén. A szerződést hivatalosan még nem erősítették meg, de bár korábban Pascal Wesselon, a Toyota technikai igazgatója úgy fogalmazott, hogy végleges a felállásuk, most annyit válaszolt az Autosport kérdésére, hogy "talán lehetnek változások."

Lopez korábban a Renault-nál tesztpilóta volt a Formula-1-ben, a GP2-ben nyert futamot is és van tapasztalata GT-autókkal is - versenyzett az FIA GT világbajnokságon és az amerikai Le Mans-szériában is. 

Az egyelőre nem tiszta, hogy pontosan milyen szerepet kap majd Lopez a Toyotánál, a pletykák szerint Stephane Sarrazzin helyét foglalja majd el - a hivatalos bejelentés azonban január előtt semmiképp sem várható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: