DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WEC

Fél a balesetektől, ezért vonult vissza

Még mindig kísérti két évvel ezelőtti, hatalmas bukása Mark Webbert. Tart egy újabb balesettől, ráadásul már nem érzi magában a tüzet, ezért hagy fel szezon végén a motorsporttal.

Pályafutása utolsó előtti versenyén vesz részt hétvégén Mark Webber, aki jövőre végleg felhagy a versenyzéssel. A Hosszútávú Világbajnokság (WEC) 2015-ös bajnoka elárulta, fontos szerepet játszott döntésében, hogy fél egy nagy balesettől. Egy ilyen már történt vele endurance pályafutása során, két éve Interlagosban, amikor egy lekörözöttel ütközött, a baleset következményeként pedig agyrázkódást és zúzódásokat szenvedett.

„A brazil baleset szörnyű volt Ann, a feleségem számára. Nagyon nehéz pillanat volt neki. Ami engem illet, nagyon szerencsés voltam, a becsapódás óriási volt. És soha azelőtt nem tartott még olyan hosszú ideig, hogy rendbe jöjjek egy bukásból. Minimum tanulságosnak nevezhető, ami történt” – elevenítette fel Webber a motorsport.com-nak.

Két éve megfagyott a levegő Interlagosban

„Aztán ott volt Brendon Silverstone-ban… ez is a versenyzéshez tartozik, és sosem lesz másként” – utalt a Porsche versenyzője csapattársa, Brendon Hartley hasonló körülmények között történt, habár sérülés nélkül megúszott idei bukására. „Az igazság az, hogy az utóbbi időszakban párszor beszálltam az autóba, és azt kérdeztem magamtól: miért ülök én itt? Amikor pedig ezt a kérdést teszed fel, eljött az idő abbahagyni. A versenyhétvégéken gyakran gondolok arra, hogy szívesebben lennék máshol. Ez pedig nem jó.”

Mark Webber eredménylistájának legszembetűnőbb hiányossága, hogy sosem nyerte meg a Le Mans-i 24 órást. „Akár öt évig is próbálkozhatnék, és lehet, hogy egyszer műszaki hibám lenne, aztán a csapattársam törné össze… ez a verseny erről szól. Talán ha nem lettek volna az F1-es eredményeim, máshogy érezném. De elégedett vagyok azzal, amit a Porschéval elértem, és egy részem megnyerte a Le Mans-t, hiszen én segítettem az autó fejlesztését” – tette hozzá Webber, hogy részben sajátjának érzi a márka 2015-ös és 2016-os győzelmét a legrangosabb hosszútávú versenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: