DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Kubica a Le Mans-i 24 óráson köthet ki

Sikeres szárnypróbálgatásai után a lengyel 90 %-ot ad arra, hogy a pályaversenyzésben folytatja a jövőben. Beismerte, hogy egyre inkább megmozgatják a hosszútávú futamok.

Robert Kubica, akinek ígéretes F1-es pályafutása 2011-es ralibalesete és kézsérülése miatt szakadt félbe, versenyzéshez való visszatérése után a WRC-ben próbálkozott, az idei monte-carlói forduló óta azonban nem indult raliversenyen. Zárt pályás futamon azonban többször is feltűnt, először a mugellói 12 óráson márciusban, majd hétvégén Spában, a Renault Sport Trophy versenyén, ahol dobogós pozíciót is szerzett.



„2010 óta először versenyeztem pályán” – mondta a thisisf1.com által idézett Kubica, aki a Renault F1-es szimulátorában vezetett a belgiumi szereplés előtt. „Tudni akartam, hogy hol tartok, és hogyan fog a testem reagálni a versenyhétvégére. Valódi próbatétel volt, melyen megtudhattam, tudok-e teljesen professzionálisan versenyezni majd a pályán, és alkalmas arra, hogy dönthessek a jövőmről az alapján, mire vagyok képes.”

Minden valószínűséggel ez a jövő a pályaversenyzésről fog szólni: „Két projekt van a fejemben a következő évvel kapcsolatban. 90 % az esély arra, hogy visszatérek a pályákra. Bevallom, korábban nem nagyon érdekelt a hosszútávú versenyzés, de ez megváltozott. Gyorsnak kell lenned, az ellenfelek erősek, és közben a gumikra és üzemanyagra is muszáj figyelni. Ennek csúcsát pedig a Le Mans-i 24 órás képviseli” – árulta el Kubica.

Hogy mi lehet a másik terv, annak kapcsán nem adott útmutatást, de a héten megjelent sajtóhírek szerint valamilyen formában újra F1-es autóba ülhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: