DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WEC

Keszthelyi Vivien célja a Le Mans-i szereplés

Az Audi versenyzőakadémiájának fiatal magyar hölgytagja is a helyszínen tartózkodik a jelenleg is futó Le Mans-i 24 óráson a csapat vendégeként. Telefonon beszélt nekünk eddigi tapasztalatairól és saját jövőbeli terveiről.

Hogy érzed magad Le Mans-ban, hogy tetszik eddig az idei verseny?

Nagyon jól érzem magam. Hihetetlen számomra, hogy ekkora tömeg összegyűlt és ennyien szurkolnak az Audinak. A csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy a dobogón, lehetőleg annak tetején zárja a futamon, és remélem, hogy a 24 óra végén ott is fognak állni.

 

A #7-es Audinak már az elején problémája támadt. Mennyire látsz bele a dolgokba a helyszínen?

Tényleg nagy lemaradást szedtek össze, de kemény munka zajlott a garázsban és látszik, hogy a csapat mennyire összetartó és mindenki próbál higgadt maradni. Nekem is van bejárásom a bokszba, de eddig nem akartam zavarni őket, amíg a probléma elhárítását dolgoztak.

13418928_798130956955568_6071804439224695350_n



Reális cél lehet számodra közép- vagy hosszútávon a Le Mans-i részvétel?

Igen. Remélem, hogy már jövőre is kipróbálhatom majd magam valamelyik 24 órás versenyen. Jó lenne feltérképezni magam, hogy hány órán át is lennék képes vezetni egy autót, de szerintem meg tudnám állni a helyem egy hosszútávú versenyen is.

 

Szerinted hány éven belül tudnál eljutni Le Mans-ba versenyzőként?

Remélem, hogy minél előbb sor kerülhet rá, de nyilvánvalóan az Audinál is minden versenyzőnek lépésről lépésre kell haladnia a ranglétrán. Arra törekszek, hogy minél hamarabb megvalósulhasson ez a cél és részese lehessek a Le Mans-sorozatnak.

 

Ha már Franciaországban vagy, ezt meg kell kérdeznünk: követed-e a magyar labdarúgó válogatott mai mérkőzését, illetve lehet-e egyáltalán valamilyen információhoz jutni a helyszínen ezzel kapcsolatban?

Sajnos nem, itt a pályán mindenki csak az autósporttal foglalkozik, a foci eddig még szóba sem került!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: