DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

Ötrészes dokumentumfilm a Ford GT-ről

A Le Mans-i 24 órás versenyre való visszatérésre a Ford ötrészes dokumentumfilm-sorozattal hangolódik, mely legendás történetéről szól: íme az első epizód, „A döntés”, magyar felirattal.

- A Ford Motor Company eltökélten törekszik arra, hogy innovatív, élvonalbeli autókat alkosson. A legújabb Ford GT megalkotása során is ez a szellemiség vezérelte a vállalatot.

- Amikor a terv zöld utat kapott, a Ford olyan autót tervezett, amely nemcsak a közutakon, hanem a versenypályákon is kimagasló teljesítményt nyújt, s így eredményesen szállhat versenybe a 24 órás Le Mans-i futamon – pontosan a márka legendás győzelemsorozatának 50. évfordulóján.

- “A döntés” az első epizód abból az ötrészes rövidfilm-sorozatból, amelyben Bill Ford Jr., Raj Nair és Dave Pericak is szerepel, valamint Edsel B. Ford II, aki apja, Henry Ford II oldalán maga is ott volt az emlékezetes 1966-os versenyen. A rövidfilmek idővel egy közös, hosszabb dokumentumfilmmé állnak majd össze, amely végigköveti a Ford GT utcai és versenyváltozatának fejlesztését, méghozzá az autó gyártásáról szóló döntés pillanatától kezdve egészen a 24 órás Le Mans futamra való visszatérésig.

Háttérinformáció:

Henry Ford II arra vágyott, hogy a márka győzelmet arasson Le Mans-ban, s ez az álom vezetett a Ford GT 40 megszületéséhez a ’60-as években. Elszántság, találékonyság és félelmet nem ismerő versenyszellem – erre van szüksége annak, aki Le Mans-ban győzni akar, s ahogy ötven évvel ezelőtt, úgy ma is meghatározó pillanat a vállalat életében a Ford GT rajthoz állítása. Eljött az ideje, hogy az autó visszatérjen a versenypályára, sőt egyszerre mindjárt több helyszínen is, hiszen a Ford Chip Ganassi Racing színeiben versenyző Ford GT-k most világszerte több bajnoki címért is ringbe szállnak. Két autó az IMSA WeatherTech SportsCar Bajnokságon (Észak-Amerika) versenyez majd, kettő pedig a FIA Hosszútávú Világbajnokságon (globális) küzd meg versenytársaival, s a 24 órás Le Mans-i futamon mind a négy versenygép rajthoz áll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: