DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

Specifikusan Le Mans-ra tesztelt a Nissan

Az elmúlt hétvégén, Silverstone-ben kezdetét vette a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) 2015-ös versenyfutása, melynek legfényesebben ragyogó ékszerét idén is a Le Mans-1 24 órás adja. Erre készült a Nissan.

A japán gyártó négy napon át tesztelte idei évre tervezett, vadonatúj LMP1-es autóját, a GT-R LM NISMO-t az Amerikai Egyesült Államokban, azon belül is Kentucky államban található NCM Motorsports Parkban. A helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen a csapat pilótái Harry Tincknell, Michael Krumm, Max Chilton, Marc Gene, Jann Mardenborough és Alex Buncombe már kifejezetten a Le Mans-i beállításokra koncentráltak, és ebben nagy könnyebbséget jelentett, hogy a tesztnek otthont adó pálya néhány kanyarja szinte teljesen megegyezik karakterét tekintve a legendás francia aszfaltcsík bizonyos jellegzetes pontjaival.



Darren Cox csapatfőnök a Nissan által kiküldött hivatalos sajtóanyagban elmondta: „Nagyon örülök, hogy rátaláltunk erre a pályára, mert most egy elég jó elképzelésünk van arról, hogy a GT-R hogyan fog teljesíteni a Mulsanne-kanyarban és a Playstation-sikánban. De a Porsche-kanyarok sajátos verziója is fellelhető az itteni nyomvonalon – igaz, topográfiailag nem, csak a kanyarív tekintetében –, úgyhogy ez volt a lehető legideálisabb helyszín a teszt lebonyolítására.

A teszt helyszínét tudja befolyásolni a csapat, az időjárást viszont nem! A négynapos gyakorlás nagy részében eső hátráltatta munkájukat, de ebben is igyekeztek a pozitívumot meglátni: ha júniusban, Le Mans-ban is esne, akkor aztán igazán jó pozícióból indulnának a többiekkel szemben… 

Az LMP1-es autó mellett egy LMP2-es Nissan is ott körözött az amerikai pályán, elsősorban adatgyűjtés és a gumik kiértékelése céljából. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: