DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WEC

A Porschék uralták a WEC hivatalos tesztjét

Az elmúlt két napban a franciaországi Paul Ricard versenypályán állomásozott a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) mezőnye, ahol egy hivatalos kollektív teszt keretében készültek a versenyszezonra.

A két napos gyakorlás során a Porsche valamennyi etapot az élen zárta, az új 919 Hybrid tehát pazar formát mutat eddig. Összességében a legjobb időt Neel Jani érte el egy kvalifikációs szimuláció során 1:37.220-szal, de csapattársai, Marc Lieb és Romain Dumas is közel azonos köridőket futottak.



A második leggyorsabbnak a Mark Webber nevével fémjelzett másik Porsche-trió bizonyult, ám ők is több mint egy másodperccel kaptak ki márkatársaiktól. A harmadik helyre Benoit Treluyer hozta be az Audi R18 e-tron quattrót, míg mögötte a másik Audit terelgető Loic Duval lett a negyedik.

A vb-címvédő Toyota két versenyző egysége ezúttal csupán az 5-6. helyen végzett, de ők Anthony Davidson és Alex Wurz vezetésével már kifejezetten az április 12-i, silverstone-i szezonnyitón használandó beállításokat próbálgatták. 

Az LMP2-es kategóriában szintén egy Porsche diktálta az iramot, itt Nick Tandy szállította a leggyorsabb köridőt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: