DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

A WEC-bajnok páros mellé egy harmadik ex-F1-es ül

Egy japán pilótáról van szó, aki nem érkezik messziről: mindössze a szomszédos bokszból lép át Buemi és Davidson mellé, hogy teljes idényt fusson az Endurance-világbajnokságon.

A Toyota Motorsport újratervezi a WEC alakulatát, igaz, a vérfrissítés házon belülről érkezik: Kazuki Nakajima tavaly Alex Wurz és Stephane Sarrazin mellett vezette a TS040-est, idén pedig a világbajnokokhoz társul majd, Sebastien Buemi és Anthony Davidson mellé. Az osztrák-francia duó sem marad magában, hiszen az a Mike Conway alakítja majd trióvá a kettősüket, aki Nakajima távollétekor már tavaly is lehetőséget kapott a bizonyításra.



A japán pilóta 2014-ben nem futott teljes évadot, hiszen a Super GT-ben és a Super Formulában is rajthoz állt, mi több, a legnagyobb japán formaautós szériát sikerült is megnyernie. Nakajima a GT-t otthagyja majd, de a Super Formulában meg próbálja majd védeni bajnoki címét.

Hozzá hasonlóan Mike Conway is ott lesz a WEC mind a nyolc versenyén, hiszen hat év után nem kapott szerződést az Indycarban erre a szezonra. „Nagyszerű kihívás volt két, egymástól gyökeresen eltérő szériában is versenyezni tavaly, de ebben a évben minden erőmmel arra koncentrálok majd, hogy a Toyotát címvédéséhez segítsem” – idézte a brit pilótát az Autosport.

A csapat hivatalos teszt- és tartalékpilótája még megnevezésre vár, azt viszont tudni lehet, hogy a tavalyi Toyota TS040 Hybrid továbbfejlesztett változatát használják majd a 2015-ös hadjárat során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: