DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WEC

Alonso: Nem indulok jövőre Le Mans-ban

Sokakban felmerült, hogy F1-es kötelezettségei mellett jövőre Fernando Alonso is részt vehet a Le Mans-i 24 óráson, akárcsak Nico Hülkenberg. A spanyol kizárta ezt a lehetőséget.

Sokakat meglepett a hír, mikor bejelentették, hogy idén Nico Hülkenberg párhuzamosan versenyez a Formula-1-ben a Force Indiával, illetve a Le Mans-i 24 óráson a Porschéval – ilyen kettős szerepvállalás nagyon ritka az elit mezőnyben. Fernando Alonso nem titkoltan valamikor mindenképp szeretne elrajtolni a versenyen, amelyen 2014-ben díszvendégként vett részt, és zászlóval indított el – Hülkenbergen felbuzdulva sokan úgy gondolták, ő is ott lehet a 2015-ös mezőnyben, akár a német csapattársaként is.

„Nem érezném magam kényelmesen, ha nem szentelnék 100 százalékot a McLarennek a szezon során” – árulta el Alonso a hazai Marca lapnak. „Még sok a teendő itt. Szeretem azt a versenyt, és biztos vagyok benne, hogy lesznek lehetőségeim, amikor végeztem az F1-ben. De ebben az évben, miközben annyi mindenre kell figyelnünk, nem lehetséges.”



Nico Hülkenberg egyébként nem csak a 24 óráson indul el, hanem gyakorlásként az azt megelőző 6 órás versenyen is Spában. A korábbi versenynaptár-tervezet alapján ennek nem lett volna akadálya. A váratlanul megjelenő Koreai Nagydíj azonban épp ugyanarra az időpontra, május 3-ra esik, mint a WEC-futam. Korea viszont sokak szerint csak formalitásként és a szabályok kijátszása végett került a naptárba – Bernie Ecclestone arról beszélt, valószínűleg nem fogják megrendezni –, Hülkenberg próbaversenyét nem fogja ellehetetleníteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: