DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WEC

Webber kórházban, kérdéses a bukás oka

Mark Webber egy Sao Pauló-i kórházban töltötte az éjszakát tegnap esti óriási balesetét követően. Hogy mi történt a korábbi F1-es versenyző becsapódása előtt, egyelőre nem tudni, de úgy tűnik, hogy nem a vele ütköző Ferrari-pilóta hibázott.

A tegnapi WEC-idényzárón borzalmasan nagyot bukó Mark Webber nem sokkal azt követően, hogy kórházba szállították, már látogatókat is fogadhatott az Autosport beszámolója szerint. Az FIA orvosi delegáltja, dr. Alain Chantegret megerősítette, hogy mind Webber, mind a vele ütköző Matteo Cressoni állapota kielégítő, azaz nincs ok az aggodalomra.

A Porsche LMP1-es csapatának vezetője, Fritz Enzinger így nyilatkozott versenyzőjéről az Autosportnak: „Mark rendben van, de további ellenőrzésekre a kórházba kellett vinni. Beszéltünk vele, és azt mondta, hogy meg lehet látogatni, szóval Timo és Brendon (Webber csapattársai) bementek hozzá a kórházba” – mondta Enzinger vasárnap este.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az ausztrál versenyző meddig marad a helyi Bandeirantes kórházban, ahogy az is, hogy mi okozta a balesetet. Alex Hitzinger technikai igazgató meglehetősen szűkszavú volt: „Még nem tudjuk, mi történt, mivel nincs sok felvétel az esetről. Semmit nem mondhatunk, amíg ki nem elemeztük a roncsot és az adatokat.”

Matteo Cressoni, aki Gianluca Roda és Paolo Ruberti partnereként vezette az AF Corse-8Star Ferrarit, a hírek szerint azt mondta csapatának, hogy Webber akkor ütközött neki, amikor már elvesztette az irányítást a Porsche felett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: