DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WEC

Hülkenberget szemelte ki Le Mans-i álomcsapatához a Porsche?

Német értesülések szerint a Porsche jövőre egy harmadik autót is indítana a Le Mans-i 24 óráson, amelynek az lenne a különlegessége, hogy három F1-es pilóta vezetné. Az egyik kiszemelt állítólag Nico Hülkenberg, de Jenson Button és Fernando Alonso neve is benne van a pakliban.

Porsche



Az Auto Bild Motorsport arról számolt be, hogy a Hosszútávú Világbajnokság LMP1-es kategóriájába idén visszatért Porsche jövőre magasabb fokozatra kapcsolna, és az Audihoz hasonlóan három autóval állna rajthoz a szezon legfontosabb 24 órás megmérettetésén. Ráadásul nem is akármilyen felállásra építenek, hiszen ha hinni lehet a német lap értesüléseinek, akkor három egykori vagy aktív F1-es versenyzőt ültetnének a volán mögé.

Mark Webber idén már a márka kötelékében van, de mégsem ő, hanem egész más nevek merültek fel ezzel a lehetséges „álomcsapattal” kapcsolatban. Az elsőszámú esélyes az egyik helyre Nico Hülkenberg, aki iránt a Porsche állítólag különös érdeklődést mutat. A németnek ehhez nem is kellene feladnia 2015-ös F1-es terveit, hiszen Le Mans nem ütközik a versenynaptárral, így ha jövő évi csapata (vélhetően a Force India, hacsak nem a Ferrari) elengedi, megejtheti ezt a nagy presztízsértékű kitérőt.

 Persze már arról is megindultak a találgatások, hogy ki lehet a másik két versenyző ebben az egyelőre még be sem jelentett autóban. Ketten is vannak a jelenlegi mezőnyben, akivel kapcsolatban az utóbbi időben felmerült a Le Mans-i szereplés. Az egyik Fernando Alonso, aki nyíltan kijelentette már, hogy érdeklődik a verseny iránt, és ha jövőre tényleg kihagyna egy évet, akkor bőven bele is férne az idejébe. A másik jelölt pedig Jenson Button, akiről éppen a napokban mondta el a menedzsere, hogy a WEC is lehetőség számára 2015-re. Talán nem is véletlen ez az egybeesés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: