Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 23. vasárnap

WEC hírek

Ez állhat Kubica visszalépése mögött

Mint ismeretes, a múlt héten meglepő hír látott napvilágot. Az LMP1-es ByKolles Racing szerződtetett versenyzője, Robert Kubica bejelentette, hogy mégsem tér vissza a pályaversenyzéshez.

részletek

WEC: Megrémítette a Toyotát a Porsche

Ugyan megnyerte a silverstone-i hatórás futamot a japán gyártó, de sokkal kisebb különbséggel, mint várta - a Le Mans-ra készülő Porsche meglepően gyors volt az év első versenyén.

részletek

Fordulatos verseny, a végén nyert a Toyota

Izgalmas futamot láthatott a nagyérdemű az endurance-vb idénynyitóján: bár tempót tekintve egyértelműen a japánok voltak az erősebbek, végül csak az utolsó percekben tudták legyűrni a Porschét.

részletek

Kubica visszalép a WEC-től!

Váratlan, s egyúttal igen szomorú hírt közölt rajongóival Robert Kubica – a lengyel visszatérését a pályaversenyzés élvonalába nagy várakozás előzte meg, de hiába. Reméli, hogy nem végleges a búcsú.

részletek

Porsche: Le Mans mindenek felett

Alárendeli a hétvégi WEC-szezonrajtot a német gyártó annak, hogy Le Mans-ban a lehető legversenyképesebbek legyenek majd az autói - jó döntés?

részletek

Kubica: Nehéz volt visszatérni a pályákra

A lengyel pilóta szerint túlságosan emlékeztette őt eddig az F1-re a versenypálya - most azonban ez megváltozott.

részletek

Itt az új Porsche 919 LMP1

A Porsche leleplezte az új WEC 919 LMP1-es hibrid versenyautóját, amivel szándékuk szerint a német gyár megvédi a tavalyi WEC világbajnoki címét és a Le Mans-i 24 óráson szerzett győzelmét is szeretné megismételni.

részletek

Baj lehet: a Toyota is kiszállhat a WEC-ből?

Az LMP1-es kategória és a WEC lényege a hibrid technológia fejlesztése, ha ezt nem teheti meg egy gyártó, akkor túl sok értelme nincs a szériában versenyezni - mondják a japánok.

részletek

Pénzügyi gondokba ütközhet a Toyota

Komoly rizikót vállal a japán gyártó a 2017-es Le Mans-i 24 órás versennyel, de a tavalyi dráma után most mégis meglépik azt, amit meg kell - mindent megtesznek a győzelemért.

részletek

Három Ford GT száll versenybe Sebringben

A Ford Chip Ganassi Racing három Ford GT-vel száll versenybe március 18-án a Sebring 12 órás futamon, hogy a csapat kilenc hónapon belül besöpörhesse a világ három leghíresebb trófeáit.

részletek

Nem sikerült lelassítani az LMP1-eseket

Az F1-gyel ellentétben a WEC-ben olyan szabályváltozások történtek, melyek visszavettek az autók kanyarsebességéből – legalábbis ez volt az elmélet. Valójában már a tavalyi köridők közelében járnak.

részletek

Ennyire érdekli Hülkenberget Le Mans

A Renault F1-es versenyzője 2015-ben első próbálkozásra megnyerte a legendás 24 órás versenyt, most pedig arról beszélt, hogy vissza fog-e térni idén a La Sarthe-pályára.

részletek
Olvastad már?