Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. február 22. csütörtök

WEC hírek

Idén Le Mans szellemével küzd meg a Toyota

Többször érte már csúfos kudarc a japánokat, így idén unortodox módszerekkel készülnek a 24 órásra. Már nem a vetélytársakkal, hanem a versennyel kell megküzdeniük.

részletek

A WEC-főnök megvédte az Alonso-döntést

Többekből is komoly felháborodást váltott ki, amiért a spanyol versenyző indulása miatt áthelyezték a hosszútávú-vb japán állomásának időpontját, Gerard Neveu szerint azonban ez így volt logikus.

részletek

Áthelyezték a japán versenyt Alonso kedvéért

Megtörtént, amiről pletykáltak: új időpontot kapott a Fuji Speedway WEC-fordulója, hogy Fernando Alonso indulhasson rajta. Csakhogy az esemény így egy másik hosszútávú versennyel ütközik, számos érintett pilóta bosszúságára.

részletek

Piquet: Alonso Le Mans-t is meg fogja nyerni

Nelsinho Piquet dolgozott Fernando Alonso csapattársaként a Renault-nál, tehát volt ideje kiismernie a spanyolt. A Formula E brazil bajnoka szerint Alonso Le Mans-ban is sikeres lesz.

részletek

Nyílt levelet írt Alonsónak a Toyota elnöke

Nagyon örülnek a japánok annak, hogy a kétszeres F1-es pilóta is csatlakozott a csapatukhoz - Akio Toyoda is megköszönte ezt a spanyolnak és biztatta csapatát a szezon előtt.

részletek

Alonso tesztelte az új Toyotát: "Rakéta"

Minden versenyzőnek ki kellene próbálnia – így áradozott Fernando Alonso a Toyota prototípusának gyorsulásáról, amellyel F1-es szereplésével párhuzamosan a WEC-ben vb-címet akar nyerni.

részletek

A Toyota fél a gyenge végsebességtől

Az Audi és a Porsche távozásával komoly gyári rivális nélkül maradt a WEC sorozatban a Toyota. Hatalmas lehet azonban a végsebességbeli hátránya, ami Fernando Alonso számára sem jó hír.

részletek

Alonso már ki is próbálta az új Toyotát

Sűrű bő egy héten van túl a kétszeres F1-es világbajnok: alig két nappal a Daytonai 24 óráson való szereplését követően már a Motorland Aragon versenypályán tesztelte a japánok LMP1-esét.

részletek

Kristensen csodálja Alonso sokszínűségét

Fernando Alonso egyre több szériába kóstol bele: túl van már egy Indy 500-on és egy Daytonai 24 órás versenyen is. A Le Mans legendája elmondta, kikre emlékezteti őt Alonso mentalitása.

részletek

Alonso kedvéért módosulhat a WEC naptára

Fernando Alonso érkezése akkora hatással van a Hosszútávú-világbajnokságra, hogy a Toyota kezdeményezni szeretné a Fujiban rendezendő forduló átütemezését, hogy az ne ütközzön a Formula-1-gyel.

részletek

Nehéz dolga lesz Alonsónak Le Mans-ban

Versenyképes autóval vehet részt a híres 24 órás versenyen idén Fernando Alonso. De hogy meg is nyerheti? Erre nincs sok esélye, legalábbis a számok ezt mondják, újoncként kevés pilótának sikerült.

részletek

Szenzáció: Alonso a WEC-ben is indul

A spanyol a Toyota gyári versenyzőjeként áll rajthoz az LMP1-es kategóriában egyet leszámítva a szezon összes versenyén, beleértve a legendás Le Mans-i 24 órást is.

részletek
Olvastad már?