Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. március 23. csütörtök

WEC hírek

Pénzügyi gondokba ütközhet a Toyota

Komoly rizikót vállal a japán gyártó a 2017-es Le Mans-i 24 órás versennyel, de a tavalyi dráma után most mégis meglépik azt, amit meg kell - mindent megtesznek a győzelemért.

részletek

Három Ford GT száll versenybe Sebringben

A Ford Chip Ganassi Racing három Ford GT-vel száll versenybe március 18-án a Sebring 12 órás futamon, hogy a csapat kilenc hónapon belül besöpörhesse a világ három leghíresebb trófeáit.

részletek

Nem sikerült lelassítani az LMP1-eseket

Az F1-gyel ellentétben a WEC-ben olyan szabályváltozások történtek, melyek visszavettek az autók kanyarsebességéből – legalábbis ez volt az elmélet. Valójában már a tavalyi köridők közelében járnak.

részletek

Ennyire érdekli Hülkenberget Le Mans

A Renault F1-es versenyzője 2015-ben első próbálkozásra megnyerte a legendás 24 órás versenyt, most pedig arról beszélt, hogy vissza fog-e térni idén a La Sarthe-pályára.

részletek

Kubica készen áll az új kihívásokra

Robert Kubica, az egykori F1-es versenyző hat évvel ezelőtti a súlyos ralibalesete után idén ismét úgy érzi, hogy teljes szezont tud futni egy komolyabb világbajnoki sorozatban.

részletek

A McLaren visszatérne a Le Mans-i a 24 órásra

Már több mint húsz év eltelt azóta, hogy a McLaren F1 GTR megnyerte a világ leghíresebb hosszútávú versenyét, a cég vezérigazgatója ismét elvinné Le Mans-ba autóit.

részletek

A teljes Ford GT osztag indul Le Mans-ban

Mind a négy Ford GT versenygép rajthoz áll a 2017-es Le Mans 24 órás futamon – egy évvel azt követően, hogy a márka diadalmasan visszatért a hosszú távú versenyek világába.

részletek

Robert Kubica az LMP1-ben folytatja

Megvalósul az egykori F1-es lengyel pilóta álma: a WEC teljes szezonjában részt vesz egy prototípussal. Ma nyilvánosságra hozták a világbajnokság és a Le Mans-i 24 órás nevezési listáit.

részletek

Három autóval megy Le Mans-ba a Toyota

Újkori története során először három autót visz a Toyota Le Mans-ba, és a harmadik egységben még van két szabad hely – talán F1-es pilóta is beülhet? Jose Maria Lopez teljes szezont fut a japánoknál!

részletek

Daytona: Ford az első három starthelyen

A Ford Chip Ganassi Racing besöpörte az első három startpozíciót az év egyik legnagyobb amerikai versenyén, Daytona International Speedway pályán 55. alkalommal megrendezett Rolex 24 órás futamon.

részletek

A Ford készen áll a daytonai 24 órás futamra

Tizenkét pilóta. Négy autó. Egy csapat. A Ford Chip Ganassi Racing IMSA WeatherTech SportsCar Bajnokságon és a FIA Hosszútávú Világbajnokságon indított csapatai egyesítik az erőiket:

részletek

Le Mans-ba vágyik a NASCAR sztárja

A Le Mans-i 24 órás viadal minden kétséget kizáróan a világ egyik legnagyobb presztízsű autóversenye, így nem csoda, ha rengeteg pilóta álmodik az ottani indulásról.

részletek
Olvastad már?