Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. május 23. kedd

WEC hírek

Lefokozta Lopezt Le Mans-ra a Toyota

Újabb csapást szenvedett el a WTCC-bajnok első WEC-szezonjában: a Toyota átrakta harmadik autójába, hogy kevés rutinja ne ássa alá a gyártó esélyeit.

részletek

WEC: Toyota-különcsata a spái 6 óráson

Buemi, Davidson és Nakajima triója a WEC szezonjának második versenyét is megnyerte: alig két másodperccel győzték le a testvérautót. A 2-es Porsche gyors volt, de defekt és ütközés is hátráltatta.

részletek

Alonsónak nincs hely a Le Mans-ban 2018-ra

Fernando Alonso a McLaren sikertelensége miatt egyre inkább kacsingat más sorozatok felé, a WEC-ben azonban a következő évben nem lenne hely számára a legnagyobb csapatoknál az LMP1-es kategóriában.

részletek

Amikor a többszörös Le Mans-győztes is tanul

Nem olyan egyszerű átállni az Audiról a nagyon más erőforrást használó Porsche vezetésére, még egy háromszoros Le Mans-győztes világbajnoknak sem - Andre Lotterer beszélt erről.

részletek

Lopez nem indul, búcsú a vb-címtől?

Silverstone-i balesetében szerzett csigolyasérülése nem gyógyult meg, így Jose Maria Lopez kihagyja a spái WEC-fordulót – és ezzel a pontozási rendszer miatt jó eséllyel le is mondhat a bajnokságról.

részletek

Kész visszatérni Amerikába a Ford

Joey Hand szerint a Circuit of the Americas (COTA) „a pilóták pályája”, mert ezen az élvezetes aszfaltcsíkon elég hely van az előzéshez – annak, aki képes kihasználni az alkalmat.

részletek

Megőrizné vezető helyét Spában a Ford

A Ford Chip Ganassi Racing csapat a belgiumi Spa-ba utazik, hogy a jövő héten rajthoz álljon a 2017-es FIA Hosszútávú Világbajnokság második futamán, és megőrizze vezető helyét.

részletek

Nem csak Alonso álmodik Le Mans-ról

A spanyol pilóta egyelőre csak az Indy 500-ra koncentrál F1-es teendői mellett, ám már a legendás 24 órás versenyt is célba vette - sorra követik egymást társai hasonló szándékuk kifejezésében.

részletek

Alonsónak nincs hely a Porschénál!

A Porsche nem ad neki helyet, a Toyotához pedig jelen helyzetében egyszerűen nem mehet – úgy tűnik, hogy a három korona közül a harmadik hajszolásával egy ideig várnia kell még a spanyolnak.

részletek

Ez állhat Kubica visszalépése mögött

Mint ismeretes, a múlt héten meglepő hír látott napvilágot. Az LMP1-es ByKolles Racing szerződtetett versenyzője, Robert Kubica bejelentette, hogy mégsem tér vissza a pályaversenyzéshez.

részletek

WEC: Megrémítette a Toyotát a Porsche

Ugyan megnyerte a silverstone-i hatórás futamot a japán gyártó, de sokkal kisebb különbséggel, mint várta - a Le Mans-ra készülő Porsche meglepően gyors volt az év első versenyén.

részletek

Fordulatos verseny, a végén nyert a Toyota

Izgalmas futamot láthatott a nagyérdemű az endurance-vb idénynyitóján: bár tempót tekintve egyértelműen a japánok voltak az erősebbek, végül csak az utolsó percekben tudták legyűrni a Porschét.

részletek
Olvastad már?