DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
USA

Danica Patrick: Nem hiányzik a versenyzés

Lassan egy éve már, hogy hátat fordított a versenypályáknak az egyik leismertebb női versenyző, de Fernando Alonsóval ellentétben eszébe sincs visszatérni. Pedig 27 évig ez volt az élete.

Danica Patrick tavaly indult utoljára az indianapolisi 500 mérföldes viadalon, mielőtt lezárta volna versenyzői karrierjét. Nőként egészen messzire eljutott, ráadásul a tavalyi évben remek időmérős teljesítményt követően hasonlóan jó versenyben reménykedett. Ez azonban nem sikerült, falhoz vágta az autóját és kiesett.

Akkor még könnyeit visszafojtva baktatott vissza csapatához, azóta azonban tíz hónap telt el, versenypálya felé sem nézett és úgy általában a karrierjére sem tekintget vissza, egészen más életet él, nem bánta meg a visszavonulást.

Patrick számára teljes mértékben lezárult az autóversenyzés korszaka


„Hogy hiányzik-e a versenyzés? Teljesen őszinte leszek, egyáltalán nem. Nem vagyok olyan típusú ember, aki folyamatosan a múlton rágódik és sokszor megbánja döntéseit. Időnként megkérdezik, hogy mit változtatnék meg az életemben, ha megtehetném. Nem olyan a személyiségem, aki sokat gondolkodik ilyeneken” – nyilatkozta Patrick a The Associated Press című lapnak.

„Huszonhét éven keresztül versenyeztem, az élet pedig olyan rövid, rengeteg más élmény és dolog is létezik. Rengeteg időt töltöttem versenyzéssel, most végre egészen más dolgokkal foglalkozhatok” – tette hozzá Danica Patrick, az egyetlen hölgy, aki IndyCar-versenyt nyert, vezető helyen állt mind a Daytonai 500-as, mint az Indy 500-as viadalon, 2009-ben pedig egészen a harmadik helyre tornászta fel magát, ami a gyengébbik nem legjobb eredménye Indyben.

„Az élet egészen más projektjeibe akartam belekóstolni, ezért döntöttem a visszavonulás mellett. Az volt a célom, hogy végre saját elgondolásból utazhassak, többhetes kirándulásokat tehessek, koncertekre járhassak, saját magam tervezhessem meg a nyári szünetemet” – mutatott rá az amerikai hölgy.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: