DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Most áll össze Alonso Indy 500-as csapata

A kétszeres világbajnok újra a McLarennel áll rajthoz Indianapolisban: jelenleg folyik a szakemberek toborzása, az autók még nem érkeztek meg, az első teszt pedig a verseny előtti hónapban várható.

Az Indy 500-on 2017-ben debütáló Fernando Alonso Formula-1-es pályafutása lezárása után ismét rajthoz áll a versenyen, amely utolsó láncszeme a vágyott tripla koronának – Monacóban és Le Mans-ban már győzni tudott. A spanyol a McLaren önálló csapatával vesz részt a versenyen, amely jelenleg az épülés szakaszában tart: a Force India korábbi csapatfőnök-helyettesét, Bob Fernley-t igazolták le vezetőként, a versenygépeket még nem kapták kézhez, a személyzetet toborozzák.



„Az autók januárban lesznek itt, azután megkezdjük az építési folyamatot” – nyilatkozta a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown a Racer magazinnak. „Dolgozunk a tesztprogramunkon, de számos megszorítást kell tekintetbe vennünk, nem tehetjük, amit csak akarunk. Úgy vélem, először április elején leszünk a pályán, ekkor kezdődik a teszttevékenységünk. Természetesen a maximumot fogjuk teljesíteni, amit a jelenlegi szabályok megengednek, mind Indianapolisban, mind Indianapolistól távol.”

„Bob Fernley az elnökünk, akinek jó történelme van Indianapolisból. Már toboroztunk mérnököt és vezető szerelőt. Azt mondanám, a személyzet körülbelül felénél járunk, a kamionok és trélerek készen állnak” – tett helyzetjelentést Brown. „Az emberek tapasztaltak az IndyCarban és önálló csapatként fognak működni. Bob Fernley kiváló munkát végez. Én magam is Indianapolisban leszek év végén. Érdemes lesz figyelni, mert személyzeti és szponzori bejelentések következnek. Arra számítunk, hogy az Indy 500-ra egy jól kinéző IndyCart viszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: