DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
USA

Ericsson: Ex F1-esként még többet várnak majd tőlem

Ahogy arról beszámoltunk, a Sauber svédje, Marcus Ericsson 2019-re az IndyCarba szerződött a patinás Schmidt Peterson Motorsportshoz. A svéd várja már a tengerentúli kalandot, de tudja, olyan pedigrével érkezik, ami miatt sokat is várnak majd tőle. Konzultált Alonsóval és Rossival is.

Tőkeerős szponzorainak köszönhetően sok mindent megúszott már Marcus Ericsson, sőt, a bokszutcából érkező hírek szerint tavaly az ő holdudvarán múlt az, hogy a Saubernek nem kellett lehúznia a rolót év közben. Ennek is nagyban volt köszönhető az, hogy a svéd 2018-ra is megtarthatta az állását a svájci istállónál, most viszont, érdekes módon, pont amikor legjobban teljesít, kikerült a pixisből, a gárda ugyanis 2007 világbajnokával, a mezőny rangidősével, Kimi Raikkönennel, valamint a nem teljesen újonc, de első teljes szezonjára készülő Antonio Giovinazzival kezdi meg 2019-et.

A svéd szerint egyrészt sokat segít neki az F1-ben eltöltött öt év, másrészt viszont pont emiatt esik majd más elbírálás alá és kerül magasabb polcra. „Az egyértelmű, hogy sokat fognak várni tőlem, de nem is várok más elbírálást. Öt év és majdnem 100 futam után érkezem, nagy a tapasztalatom és úgy gondolom, ez segíteni is fog majd a váltásban. Ha már átjöttem, azt várom magamtól, hogy gyorsan át fogok tudni állni és ott lehetek a csatákban, de persze tudom, hogy ehhez rengeteg kemény munkára lesz szükség. A küzdelem rettenetesen kemény az IndyCarban, senkinek nem szabad alábecsülnie. Sok munkám lesz, de ha elvégzem a házi feladatot, nem lehet baj.”

00118021_712



Ericsson 2019-ben a Sauber harmadik számú versenyzője marad, de hosszú távra tervez Amerikában. „Hosszú évek múlva is itt látom magam” - mondjamagabiztosan Ericsson. „Jól akarok teljesíteni, egy karriert felépíteni itt. Ezzel együtt viszont nem zárok be semmilyen ajtót magam mögött. De ez most egy hosszútávú projektnek tűnik, és sikeres akarok lenni.”

A svéd beszélt két korábbi riválisával, Alexander Rossival és Fernando Alonsóval, milyen is az élet, na meg persze a versenyzés 'odaát'. „Elég jól ismerem Alexet, jó barátom, meglátogatott a COTÁ-n is néhány hete. Csupa jó dolgot mondott a sorozatról, leszögezte, hogy ha megvan rá a lehetőségem, át kell, hogy jöjjek. Jónak néz ki itt a versenyzés és az is, amiket Alex mondott.”

Alonsóval is konzultált. „Aztán megkérdeztem Fernandót is, ugyanezeket mondta. Neki is nagyszerű tapasztalat volt az Indy 500, és nagyon élvezte. Ő is csak jó dolgokat mesélt. De beszéltem másokkal is, versenyzőkkel, csapattagokkal, olyanokkal, akik benne vannak ebben, és mindegyikőjük azt sugallta nekem, jó döntést hozok azzal, hogy ideszerződöm.”

Az üléspróba megvolt jövőbeli csapata, az SPM boltjában, hamarosan jöhet az első teszt is. „Remélhetőleg tudunk keríteni egy autót még karácsony előtt. Ezen vagyunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: