DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
USA

A McLaren szívesen használna Honda-motort

Az elmúlt év ismeretében érdekes fordulat előtt áll Woking. Azok után, hogy mindent elkövettek, hogy az F1-ben kiebrudalják a japán gyártót, az IndyCarban ismét szövetségre léphet a két fél.

Egyre komolyabban gondolja Zak Brown vezérigazgató, hogy elindítja az IndyCar-programot és az Andretti Autosport hatékony közreműködésével ismét felállítja saját csapatát a tengerentúli sorozatban. Bár 2017-ben rengeteg nézeteltérés volt a McLaren és a Honda között, Amerikában ismét együtt dolgozhatnak.

Nincs is túlzottan nagy mozgástere ebben a szériában a wokingiaknak, ugyanis a Honda és a Chevrolet jelenleg a két motorszállító. A korábbi vegzálásokon mindkét fél túllépett és mind Brown, mind a Honda várja a közös munkát, így hatalmas valószínűséggel a McLaren a japán erőforrások mellett dönt majd.

A patinás istálló az Andretti Autosport partnereként térne vissza Amerikába, márpedig Michael Andretti csapata Hondát használ. De úgy tűnik, ez semmilyen akadályt nem jelent majd Woking számára sem. „Közel vagyunk a végső elhatározáshoz. Boldogan dolgoznánk együtt a Hondával” – nyilatkozta Zak Brown a Racer.com szakoldalnak.

A McLaren újra összeállhat a Hondával, de mi lesz Alonsóval?


„Mind a Honda, mind a Chevrolet kiváló gyártók és remek munkát végeznek az IndyCarban. De ismét Hondával szeretnénk versenyezni. Nagyszerű motorokat gyártanak, rengeteg versenyt nyernek ebben a sorozatban, úgyhogy ha meghatároztuk a végső irányt, egy pillanatig sem hezitálnánk, hogy a Honda mellett döntünk-e.”

Egyetlen probléma merül csak fel még, ha Fernando Alonso valóban a teljes évadot az IndyCarban töltené, akkor a Honda-motorral való versenyzés saját, korábbi nyilatkozatain kívül más aggályokat is felvetne. 2019 közepéig ugyanis szerződésben áll a Honda egyik nagy riválisával, a Toyotával a WEC-szériában, a Toyota pedig nem biztos, hogy jó szemmel nézné, ha pilótája az ellenlábas motorgyártó sikereiért küzdene az Egyesült Államokban.

A Racer azonban úgy értesült, már csak két-három hét és végleges döntést hoz a McLaren, hogy már 2019-ben megindítja-e amerikai hadjáratát és visszatér az IndyCarba. Az eddigi információk alapján nagy esély van erre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: