DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Wickens először üzent a balesete óta

A kanadai Robert Wickens először üzent a világnak azóta, hogy súlyos balesetet szenvedett Poconóban. Nem tudja, mit tartogat számára a jövő, de minél előbb versenyezni szeretne.

Robert Wickens még augusztus 20-án szenvedett el egy óriási balesetet, miután a hetedik körben Ryan Hunter-Reay-jel értek össze, majd átugratott ellenfele autóján. A kanadait a védőkerítés tartotta a pályán, azonban a tartóoszlopnak való csapódás után végeláthatatlan pörgésbe kezdett az autója, Wickensnek pedig több súlyos sérülése is lett.

Legsúlyosabb talán a gerincsérülése, de eltörött több csontja is és zúzódott a tüdeje. Most, majdnem egy hónappal a horrorisztikus bukás után először üzent a világnak Wickens, aki mielőbb szeretne újra versenyautóban ülni.



„Szerettem volna egy kis időt szakítani arra, hogy üzenjek nektek valamit, srácok! Nyilvánvalóan nem ma volt, mikor utoljára posztoltam valamit a közösségi médiára, de most el akartam mondani, hogy a sok kedves, együttérző üzenet, a sok pozitivitás, amit küldtetek, a világot jelentette nekem is és a családom számára is. Jelenleg a rehabon vagyok, és minél hamarabb szeretnék 100%-os állapotba kerülni, de nem tudom, mit tartogat számomra a jövő. Egy nagyon hosszú út előtt állok ahhoz, hogy felépüljek.”

„Az egyetlen dolog, amit megígérhetek nektek, hogy olyan keményen fogok dolgozni, edzeni, amennyire csak lehetséges, hogy mielőbb visszatérhessek az versenypályára. Ennyit tudok most elmondani, és mindenkinek a legjobbakat kívánom Sonomára, a tv-ből fogom nézni a futamot.”

Wickens nemrég nyerte meg a legjobb újoncnak járó elismerést, amiért egyből sikeres tudott lenni, miután átment a DTM-ből az IndyCarba. Csapata, az SPM résztulajdonosai biztosították arról Wickenst, hogy a 6-os számú autó megvárja őt: „Amikor Robert csatlakozott a csapathoz, a legmagasabb elvárásaink voltak felé. Az, hogy megkapta a Sunoco Év Újonca elismerést egy versennyel a szezon vége előtt, úgy, hogy az utolsó három futamon el sem tudott indulni, egy igazi elismerés felé, hogy mennyire keményen dolgozott az egész éven át.”

„Az a hozzáállás és energia, amit tanúsított a versenyzés, a szurkolók és a csapat iránt, példa nélküli, és nem is kívánhatnánk jobb együttműködést ennél. Büszkék vagyunk mindarra, amit Robert elért ezen az éven, és mielőbbi felépülést kívánunk neki. A 6-os autó csak ő rá fog várni, amikor felépült, bármikor is legyen az” – állt Sam Schmidt és Ric Peterson közleményében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: