DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Hivatalos: Alonso Andrettinél tesztel az IndyCarban

Egyre valószínűbb, hogy Fernando Alonso jövőre teljes idényt fut az IndyCar-sorozatban. Michael Andretti csapatánál tesztel, a sors iróniája viszont, hogy akár Honda-motorja is lehet a spanyolnak.

Alig néhány hete jelentette be Fernando Alonso, hogy elhagyja a Formula-1-et és jövőre máshol folytatja pályafutását. Már hónapok óta erősen gyanították a szakemberek (és maga Alonso sem rejtette véka alá, hogy érdekli a tengerentúli széria), hogy az IndyCar felé kacsintgat, leginkább azért, mert a Tripla Korona megszerzéséhez már „csak” az Indy 500 megnyerése hiányzik.

Eddig a McLaren nem kommentált semmilyen spekulációt kétszeres világbajnok pilótájának jövőjével kapcsolatban, ám Monzában megtörték a hallgatást és hivatalosan elismerték, hogy az Olasz Nagydíj hétvégéjét követően Fernando Alonso IndyCar autót tesztel. Az esemény zárt kapuk mögött zajlik majd, sem a média, sem a közönség számára nem lesz nyilvános.

Alonso ismét Michael Andretti csapatánál tesztel a jövő héten


„Alonso a jövő héten Amerikában tesztel. Még nem döntött, mit szeretne jövőre csinálni, de továbbra is része a McLaren-családnak. A tesztet az Andretti istállóval bonyolítja le. Mi is folyamatos kapcsolatban állunk a sorozat vezetőivel arról, mit teszünk a jövőben” – ismerte el Zak Brown, a McLaren főnöke Monzában.

Alonso első körei 2017-ben az Andretti által felkészített McLarennel

Könnyen elképzelhető, hogy a wokingiak már jövőre megjelennek az amerikai szériában teljes csapatként, Fernando Alonsóval a volánnál. A Honda szintén kijelentette, hogy nyitottak az együttműködésre, hogy a spanyollal együtt dolgozzanak. Ez elég érdekes fejlemény lenne, annak tudatában, mennyire szidta a japán erőforrást Alonso az elmúlt években és mennyire meg akart szabadulni a gyártótól.

A McLaren lehetőségei között szerepel egy (a 2017-es Indy 500-hoz hasonló) szoros együttműködés az Andretti Motorsporttal, valamint felmerült a lehetősége, hogy felvásárolják a pénzügyi csőd közelében álló Harding Racing istállót. Mindenesetre, ami az erőforrást illeti, nincs nagy mozgástere a McLarennek és Alonsónak, mivel csak a Honda és a Chevrolet a választék.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: