DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

IndyCar: Rossi nyert két óra halasztás után

Magabiztos győzelmet aratott Alexander Rossi az IndyCar poconói futamán, amiből Will Power sem tudta őt kimozdítani. Robert Wickens horrorbalesete két órás csúszást eredményezett.

Sorozatban második futamgyőzelmét aratta Alexander Rossi az IndyCar poconói versenyén. Az Andretti Autosport pilótája a harmadik helyről indulva már az első kanyar előtt átvette a vezetést az élről rajtoló Will Powertől, és több, mint tíz másodperces előnyt autózott ki előtte. Magabiztos vezetése féltávnál tűnt semmibe, amikor a forgalom miatt Power egy alig másodpercre felért mögé, majd a bokszkiállásoknak köszönhetően néhány kör erejéig át is vette tőle a vezetést. 

 indy-pocono-rossi2



Az ausztrál öröme nem sokáig tarthatott, ugyanis az amerikai hamar, mindössze három kör után visszavette tőle az első helyet. Ezt követően a sorrend az élen már nem is változott, így Rossi nyert, Power lett a második, a dobogó alsó fokára pedig tetemes, 41 másodperces hátrányban Scott Dixon állhatott fel. Körön belül még az ex-F1-es Sebastian Bourdais végzett a negyedik helyen, mindenki más körhátrányban zárt.

A két órás csúszásért Robert Wickens borzasztó balesete felelt. Wickens a hetedik körben Ryan Hunter-Reay-jel csatázott, amikor a páros összeért, a kanadai pedig óriási tempóval a pályát övező védőfalnak csapódott, lyukat ütve a kerítésben. A sérültet körülbelül tizenkét perc mentést követően emelték ki az autóból, majd helikopterrel kórházba szállították. Hivatalos információk szerint eltört mindkét lába és a jobb karja, emellett megsérült a gerince és zúzódott a tüdeje.

Győzelmének köszönhetően Rossi 46 pontról 29-re csökkentette hátrányát a bajnoki tabellát vezető Scott Dixon mögött.

A végeredmény:

indy-pocono-eredmeny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: