DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Alonsónak most már döntenie kell

A következő egy-két hétben döntenie kell Fernando Alonsónak, amennyiben az IndyCarban szeretné folytatni pályafutását. A Tripla Korona elérésében fontos döntés előtt áll a spanyol.

2017-ben már kipróbálta magát az Indy 500-on a kitűnő spanyol versenyző és egyáltalán nem is vallott szégyent. Az Andretti Autosport által felkészített McLaren-Hondával újoncként kiemelkedően jól teljesített az időmérőn és a versenyen is, huzamos ideig vezetette is a futamot, ám a hajrában egy motorhiba megfosztotta a győzelem esélyétől.

Michael Andretti úgy gondolja, ha Alonso jövőre szeretne átnyergelni a tengerentúli sorozatba, akkor a következő hetekben feltétlenül meg kell hoznia ezt a döntését, ugyanis, lassacskán kifutnak az időből, ami a megfelelő felkészülést illeti. Az utóbbi hónapban csendesedtek a hangok a spanyol átigazolásával kapcsolatban, így a szakértők egyre inkább azt gyanítják, hogy még legalább egy évet lehúz a McLarennél a Formula-1-ben.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a wokingiak teljes csapattal térnének vissza az IndyCarba, jövőre még az Andretti (vagy a Rahal) istállóval szövetségben, majd 2020-tól egyedül. Ebben a tekintetben viszont hetek óta gyanús a csend, ez viszont nem jelenti feltétlenül azt, hogy Alonso és a McLaren végül nem kötnek ki Amerikában.

Indy vagy a Formula-1?


„Ami az időpontot illeti, kritikus helyzethez érkeztünk, a következő hetekben valaminek történnie kell. Még mindig benne van a levegőben a változás, rengeteg dolog történhet. Szeretném, ha csatlakozna hozzánk (Alonso), élvezet volt vele együtt dolgozni. Az együtt töltött időszak remek volt, szerintem még több móka lenne abban, ha ez egész évben így lenne” – nyilatkozta Michael Andretti az Autoweek magazinnak.

„Fernando a legrendesebb fickó, akivel valaha is találkoztam. Azt kell mondanom, az emberek valójában nem is ismerik a személyiségét az alapján, amit a kamerákon át látnak. A csapat rengeteget segített neki Indianapolisban, úgyhogy ha idejön, már az első versenytől kezdve kiváló tempója lesz.”

„Nagyot szólna, ha idejönne. A McLarennek viszont igyekeznie kellene, hogy világos legyen 2019-es pilótafelállása. Fernando maradni fog, vagy elmegy? Esetleg idejön a tengerentúlra? Marad egyáltalán a Formula-1-ben, vagy visszavonul? Mik a tervei? Zaknek lépnie kell, ami a Formula-1-es terveit illeti, rengeteg munka vár még mindenkire” – mutatott rá Andretti.

Alonso úgy nyilatkozott nemrég, hogy még mindig élvezi az F1-et, az is igaz viszont, hogy egyáltalán nem várható, hogy a McLaren-Renault 2019-ben hirtelen versenyképessé válik, a spanyolnak pedig nem titkolt célja a Tripla Korona utolsó hiányzó láncszemét, az Indy 500-győzelmet is bezsebelni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: