DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Andretti: Alonso a legjobb, akivel dolgoztam

Mostanában elég sok szó esik Michael Andrettiről, aki az IndyCarban versenyzőként és csapatfőnökként is nagyot alkotott. Csodálja Fernando Alonso tudását, szerinte minden területen kiemelkedő.

Nem most kezdte a szakmát az 1978-as, Formula-1-es világbajnok, Mario Andretti fia, Michael, aki 1991-ben a tengerentúlon a csúcsra ért, ám az F1-ben nem alkotott maradandót, nem sikerült összecsiszolódnia a McLaren-Forddal, ráadásul az élete formájában vezető, legendás Ayrton Senna volt a csapattársa.

Az IndyCarban azonban hosszú éveken át tényező volt, bár bajnoki címet csak egyszer nyert, számos más évadban csak a balszerencse fosztotta meg a további győzelmektől. Így volt ez Indianapolisban is, a híres 500 mérföldes versenyen sosem tudott nyerni, pedig többször is egyértelműen neki állt a zászló. Csapatfőnökként azonban sikerült neki.

2017-ben az egyik legfőbb mentora és felkészítője volt (Gil de Ferran mellett) Fernando Alonsónak, aki újoncként kitűnő teljesítményt nyújtott a híres, 500 mérföldes versenyen, a győzelemre is esélye volt a spanyolnak. A hírek szerint ismét szorosabbra fűzi az együttműködést a McLaren és Michael Andretti, a wokingiak ugyanis szívesen indulnának az Indy-sorozatban, akár már a jövő évtől, ehhez pedig az amerikai nagyágyú segítségét vehetik igénybe.

Fernando Alonso minden téren lenyűgözte Michael Andrettit


Fernando Alonsónak tavaly az Indy 500-on, idén pedig a Le Mans-i 24 óráson nyújtott teljesítményét kíséri nagy érdeklődéssel az amerikai csapatfőnök és folyamatosan lenyűgözi őt a spanyol. „Fernando a világ egyik legjobbja és egészen biztos, hogy azok közül a pilóták közül, akikkel valaha is együtt dolgoztam, valóban a legjobb” – nyilatkozta Michael Andretti.

„A tavalyi produkciója is egyedülálló volt az 500 mérföldesen. Fernando végig nagyon gyors volt, a munkához való hozzáállása pedig lenyűgöző. Nem kizárólag a vezetését tekintve, hanem minden egyebet is. Minden apró részletet magába szívott, a tankolástól kezdve az újraindításokig. Ezek miatt emelkedik ki igazán a többi versenyző közül.”

„Rettentően szeret vezetni. Semmit nem bíz a véletlenre, nagyon gyors és óriási intelligenciával rendelkezik, kitűnően közelíti meg a dolgokat” – tette hozzá Andretti, aki reméli, Le Mans-ban is diadalmaskodik a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: