DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
USA

Alonso tavalyi indianapolisi mentorával vizsgálja a McLaren az F1-en kívüli lehetőségeket

Gil de Ferrannak elévülhetetlen érdemei voltak Fernando Alonso tavalyi Indy 500-as szereplésében. A brazil feladata most az, hogy feltérképezze, milyen lehetőségeik vannak az F1-ben és azon kívül. Elsősorban az IndyCarra koncentrálnak.

Tavaly Gil de Ferran tanácsadóként volt ott a McLaren és Fernando Alonso mellett, hogy a kétszeres világbajnok spanyol a lehető legjobban fel tudjon készülni a számára addig teljesen ismeretlen versenytípusra, az oválversenyzésre, amiben ráadásul rögtön a versenyek versenyén, az Indy 500-on ejtette meg bemutatkozását. A brazil, aki annak idején, 2003-ban maga is megnyerte a legendás versenyt, most ismét egyre többet tűnik fel a McLaren garázsában - nem véletlenül, ugyanis ismét a csapattal dolgozik tanácsadóként.

Tapasztalata kifejezetten jól is jön, a McLaren ugyanis nem titkoltan azt tervezi, hogy előbb vagy utóbb visszatér az IndyCarba, adott esetben akár teljes szezonos programmal is. Persze a brazil nem csak Amerikára koncentrál. De Ferran szerepéről Zak Brown nyilatkozott Monacóban.

00118005_539



„De Ferran a csapat jó barátja.” - mondta Zak Brown ügyvezető. „Tanácsadóként számítunk rá, hogy segítsen fiatal versenyzőinknek. Emellett vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy más bajnokságokban is elinduljunk, főleg az IndyCar van terítéken, neki pedig értelemszerűen óriási tapasztalata van ebben. Ő egy nagyszerű versenyző, aki nagyon jól kiismeri magát a garázsban köszönhetően a tapasztalatának. Rengeteg dologban tud nekünk segíteni, mi pedig nyitottak vagyunk erre. A detroiti IndyCar-fordulón is ott lesz és nálunk is jelen lesz a garázsban az F1-es hétvégéken."

Fernando Alonso, de Ferran tavalyi „mentoráltja” elmondta, neki semmilyen ráhatása nem volt erre a döntésre, viszont nagyon örül az exversenyző visszatérésének, viszont szerinte ennek a lépésnek az áldásos hatásai inkább később jelentkezhetnek. Hasonlóképpen vélekedett a csapattárs Stoffel Vandoorne is, aki szerint, mivel de Ferran egyelőre új a csapatnál, egyelőre a tanulásé és a figyelésé a főszerep.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: