DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Bourdais: Az F1 sosem volt fair

Úgy tűnik, valóban elég sértőre sikerült Günther Steiner nyilatkozata a jó amerikai pilóták hiányáról, a vita nem csitul. A négyszeres IndyCar-bajnok Sebastien Bourdais már az F1-et is kiosztotta.

A Haas-Ferrari csapatfőnöke azt találta mondani a múlt héten, hogy szívesen alkalmazna az istállónál amerikai pilótát, de jelenleg egyetlen olyan tehetséget sem lát a tengerentúlon, aki megfelelne a követelményeknek. Az IndyCar prominens múltbeli, illetve jelenlegi képviselői kikérték maguknak az állítást.

A négyszeres Champ Car bajnok, Sebastien Bourdais mindkét helyen versenyzett, 2008-ban ugyanis csatlakozott a Toro Rosso istállóhoz, de másfél év után menesztették, mert teljesítménye nem érte el az elégséges szintet a bikák fiókcsapata szerint. 2011 óta ismét az IndyCarban próbál szerencsét és teljesen megérti az amerikaiak reakcióját Steiner nyilatkozatára.

2008-ban Bourdais látványosan elmaradt Vetteltől


„Nyilvánvaló, hogy semmi kímélet nincs ebben. A Formula-1 vezetői a saját szigetükön egy kis buborékon ülnek. Vagy az ő játékukat játsszuk és aszerint értékelnek, vagy egyszerűen értékelhetetlenek leszünk a szemükben. Teljesen megértem, hogy az amerikai pilóták a szívükre veszik, hiszen ez nem fair, de hát mikor volt a Formula-1 az? Sosem volt fair” – ismertette véleményét a tengerentúli sorozat négyszeres bajnoka.

„Nem tagadhatjuk, hogy a nyitott autós versenyzés csúcsa a Formula-1, senkit nem lehet hibáztatni azért, hogy esélyt szeretne, hogy kipróbálja magát. Nekem négy bajnoki címem volt az USA-ban, valamint egy Formula-3000-es év végi elsőségem, végül megkaptam a lehetőséget. Sajnos, nyilvánvalóan nem segítettem az amerikaiaknak, mert elbuktam” – ismerte el Bourdais.

„Zanardi esete nagyon hasonló volt 1999-ben, az ő története sem lett tündérmese végül” – utalt a CART kétszeres bajnokának Williamshez szerződésére a francia pilóta. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: