DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
USA

Danica Patrick szponzora már megvan az Indy 500-ra, egy csapattal is tárgyal

A Dreyer & Reinbold Racing várhatóan két autót indít a 2018-as Indy 500-on, az egyiket pedig a tavaly a stock car-versenyzéstől visszavonuló Danica Patrick kaphatná meg.

Az amerikai hölgy még a tavalyi NASCAR Cup Series zárófordulója előtt jelentette be, hogy abbahagyja az aktív versenyzést, de még az Indy 500-on számíthatunk az indulására. Nos, ez egyre inkább beigazolódni látszik. A napokban kötött egy szponzori szerződést régi támogatójával, a Go Daddyvel, miközben a Dreyer & Reinbold Racing azon ügyködik, hogy egy második autót is indítson a futamon, de ehhez még a sorozat és a Chevrolet jóváhagyása szükséges. A csapat tulajdonos, Dennis Reinbold arra a kérdésre, hogy tárgyalnak-e Patrickkel, azt mondta, ő is a lehetséges jelöltek között van.

danica_patrick



„Tartjuk a kapcsolatot Danica embereivel, de még nem jutottunk messzire, nem tudom megmondani, hogy most hányadán állunk. De Danica mindig jó volt a Speedway-en, így ha hat év kihagyás után hozza a korábbi formáját, biztos vagyok benne, hogy még egyszer utoljára nagyon erős tudna lenni, és egy igen versenyképes csomaggal tudnánk ehhez hozzájárulni. Ezért a válasz igen, Danica ott van a listánkon, ahogy Sage Karam is, JR Hildebrand magasan kiemelt, és más tehetséges srácokkal is tárgyalunk, mint Oriol Servia.”

Reinbold azonban hangsúlyozta, hogy a végső döntést nem csak anyagi szempontok alapján hozzák majd meg, és hogy Karam az egyik ülés nagy esélyese. „Beszéltünk néhány pénzes pilótával, és olyanokkal is, akiknek nincs sok. De a prioritás mindig az, hogy futamot nyerjünk, és én megszeretném duplázni az esélyeimet azzal, hogy két győzelemre esélyessel indulok. Amondó vagyok, hogy az egyik pilótát egy-két héten belül bejelentjük. A másodikat is nagyjából ugyanebben az időintervallumban kellene.”

Patrick emellett a Daytona 500-on való indulásról sem tett le, ahogy azt már visszavonuláskor megemlítette. Az Autosport információ szerint legalább egy NASCAR Cup csapattal tárgyalásban van.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: