DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Steiner-nyilatkozat: Újabb visszautasítás

Az általában meglehetősen nyugodt természetű Gil de Ferran is úgy érezte, meg kell szólalnia az amerikai pilótákat érintő, lekicsinylő nyilatkozat kapcsán. Erős érveket sorakoztatott fel ellene.

Szinte naponta lát napvilágot néhány újabb reakció Günther Steiner múlt heti nyilatkozatával kapcsolatban, már felsorolni sem könnyű, hány korábbi, vagy jelenlegi pilóta utasította el a Haas-Ferrari csapatfőnökének szavait, miszerint nincs megfelelő versenyző a tengerentúlon, akit szerződtetni lehetne a Formula-1-ben.

Gil de Ferran, korábbi kétszeres Champcar bajnok egyáltalán nem így látja. „Nem hinném, hogy jó a megközelítés. Rengeteg nagyszerű amerikai pilóta van, a jelenlegi IndyCar bajnok, Josef Newgarden is nagyon tehetséges. Szerintem igen sok, érett amerikai tehetség van most is, de közülük többen is a zárt karosszériás sorozatok világába indultak el”.

Alonso segítőjeként került ismét reflektorfénybe tavaly


„Néhányan már visszavonultak, vagy idősebbek, mint Tony Stewart, Jeff Gordon vagy Jimmie Johnson. Ők szupertehetségesek, de ők ezt a versenyágat választották. Ugyanakkor Alexander Rossi sem szenved hiányt tehetségben, ahogy Newgarden sem”.

„Időnként előfordul, hogy valaki átjön Európából a tengerentúlra és nem lesz sikeres, vagy éppen fordítva. Az IndyCar és a Formula-1 különböző. Sebastien Bourdais-nek kimagasló karrierje volt Amerikában, előtte pedig Európában is jól szerepelt az együléses sorozatokban” – emlékezett vissza Gil de Ferran.

„Az F1-ben, tudjuk, hogy Sebastian Vettel alaposan elverte őt, de láthatjuk, hogy Kimi Raikkönent is legyőzi minden évben. Vélhetően, nem volt olyan jó, mint Vettel, de akkor is négyszeres IndyCar bajnok lett. Másrészt azért ott van Montoya, aki mindkét helyen sikeres lett, Villeneuve, aki világbajnoki címet is szerzett, ez egyéntől függ. Nigel Mansell elment Amerikába és lesöpörte a mezőnyt azonnal” – tette hozzá a kétszeres bajnok.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: