DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Ezt jelenti Alonso az amerikai sportautózásnak

Tavaly az IndyCar világa bolydult fel, most pedig a tengerentúli sportautózás fellegvárára hárul nagyobb figyelem a McLaren F1-es pilótája, Fernando Alonso miatt.

A kétszeres F1-es bajnok pénteken teljesítette első köreit a United Autosport prototípusával, első szavaiból pedig az öröm és az elégedettség áradt – nyilatkozatát, mely szerint „bizonyos okok miatt” hosszabb biztonsági övre lenne szüksége, máris felkapta az internet népe. Noha a Daytonai 24 órás versenyen rendre indulnak ex-F1-es és más híres pilóták, a viadalt még annyian sem követik, mint az Indy 500-at, pedig január végén kerül sor rá, amikor a világ motorsporttal „fertőzött” részén hó és hideg uralja a versenypályákat.



Nos, az IMSA, azaz a Nemzetközi Motorsport Szövetség, az USA első számú, sportautóversenyeket szankcionáló testületének elnöke úgy véli, hogy Alonso érkezése hatalmas nyereség a verseny számára, de nincsenek illúziói a spanyol hatásával kapcsolatban. „Egy olyan pilóta érkezése, mint Alonso, az eredményeivel csakis figyelemre méltó lehet” – idézte Scott Athertont a Motorsport.

„Nem lehet elmenni amellett, hogy tavalyi debütálása Indyben milyen nagy érdeklődésre tartott számot az Egyesült Államokban, de világszinten is egyaránt. Nem vagyunk naivak, hogy azt gondoljuk, ez meg fog ismétlődni, azonban így is jelentős lesz majd.”

Atherton szerint Alonso teljesen más képességeit mutathatja meg Daytonában. „Az 500-assal szemben itt több géposztályú környezet várja, a 24 óra eseményei pedig mind újak és idegenek lesznek számára. Mindannyian láttuk, hogyan szedte össze képességei legjavát ahhoz, hogy versenyezhessen az 500-ason. Szerintem mindenki magabiztos afelől, hogy ugyanezt fogja tenni, noha itt több minden esik majd a hatáskörén kívülre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: