DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
USA

Alonso már a héten tesztelni fog

Rövidesen beleveti magát daytonai kalandjába Fernando Alonso, aki komfortzónájából kilépve fog januárban versenyezni – mellesleg először osztozkodik majd autón csapattársakkal.

Az Indy 500 után újabb Formula-1-en kívüli kihívást találó Fernando Alonso a daytonai 24 órás versenyen indul a United Autosports színeiben, két 20 év alatti versenyző, Lando Norris és Phil Hanson csapattársaként – pályafutása során először fog másokkal felváltva autót vezetni. A versenyre január 27-28-án kerül sor, a hivatalos, „Roar” néven is emlegetett tesztet azonban már most hétvégén, január 5-7-én rendezik.

„Igazi öröm lesz visszatérni az Államokba, az amerikai rajongók elé. Kevesebb mint egy éven belül két legendás versenyen fogok részt venni, ami nagyon büszkévé tesz” – mondta a szereplésre McLarentől engedélyt kapó Alonso az Autosportnak. „Mindig is ki akartam próbálni magam a motorsport más kategóriáiban, erre van szükség ahhoz, hogy jobb versenyzővé váljak. Különleges lesz kilépni a komfortzónámból azzal, hogy egy olyan ikonikus versenyen veszek részt, mint a daytonai 24 órás. Már várom, hogy a United Autosportsszal, a címvédő európai LMP3-as bajnokcsapattal versenyezzek.”



A Zak Brown McLaren-főnökhöz kötődő istálló Ligier JSP217-ese nem lesz ismeretlen Alonsónak, aki a Motorland Aragón pályán kipróbálta már az LMP2-es masinát: „A novemberi spanyolországi teszten mindenki igyekezetének hála különösen otthon éreztem magam, a család részének. Örülök, hogy még több időt tölthetek a csapattal és társaimmal néhány nap múlva, a Roaron.”

„Alig várom, hogy újra az autóba pattanhassak, és a híres oválon vezethessek. Az utóbbi pár hónapban azzal töltöttem az időm, hogy számos daytonai 24 órást megnéztem, ami csak még lelkesebbé tett, hogy végre próbára tegyem magam” – zárt Alonso, aki a 23-as rajtszámú autót vezeti majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: