DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

A McLaren 2018-ban nem indul az Indy 500-on

Az idei évben Fernando Alonso a wokingiaknak és a Hondának köszönhetően részt vehetett a rangos tengerentúli eseményen, és nem is szerepelt rosszul. A következő szezonban erre biztos nem lesz példa.

Gyakorlatilag szenzációnak számított, hogy a kétszeres F1-es világbajnok részt vesz az Indy 500-on. A McLaren pilótája nem is szerepelt rosszul, hiszen az első öt közé kvalifikálta magát, a versenyen pedig még vezetett is pár körön keresztül. A Honda motorja azonban itt is kibabrált vele: műszaki hiba miatt kénytelen volt kiállni a futamból. 

Brown elismerte, valóban remek teljesítményt nyújtottak idén, 2018-ban viszont nem szerepel a sorozat a terveik között: „Ez csak egyszeri alkalom volt, egy őrült ötlet, ami remek lehetőséget rejtett magában. Most nem gondolkozunk ezen. Nehéz lenne ismét olyat összehozni, amit Fernandóval csináltunk idén.”

 mclaren-indy500-rol-2018



„Mehetnénk következő évben az Indy 500-ra, de ez nem lenne jellemző a McLarenre. Mi büszke csapat vagyunk - és amikor mi valamit csinálunk, azt teljes erőbedobással szeretnénk csinálni, McLaren módra” - folytatta az indokokkal a wokingiak vezérigazgatója.

A McLarennél azonban így sem zárják ki az IndyCarban való részvételt: „Ha ezt nem tudjuk megtenni, és nem lehetünk jelentős része a show-nak, akkor nem akarjuk csinálni. Én úgy mennék legközelebb a tengerentúlra - akár Indy 500-ról van szó, akár IndyCarról - hogy ez nem egyszeri alkalom lenne.” 

Alonso tehát az Indy 500-on biztos nem lesz ott, de a spanyol a daytonai 24 órás versenyen biztos rajthoz áll 2018 januárjában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: